Morgellons en teken

Voor allerlei onderwerpen met vragen, informatie en discussie dat betrekking heeft op de ziekte van Lyme, maar dat niet bij de secties "Wetenschap" en "Medisch" past. Dus geen medische vragen.
Gebruikersavatar
vonneke
Berichten: 7127
Lid geworden op: Do 16 Jun 2005 20:57

Morgellons en teken

Berichtdoor vonneke » Za 17 Mei 2008 12:09

16-05-2008: In 2006 brachten wij u een serie blogjes over de mysterieuze ziekte Morgellons. Wie getroffen wordt door deze aandoening heeft het gevoel 'beestjes' onder de huid te hebben, voelt pijnen, raakt uitgeput en krijgt vreemde 'draadjes' die door de huid heen steken. Aanvankelijk dacht men dat het een puur psychische aandoening was (zie ook hier) terwijl anderen van mening waren dat het de effecten waren van 'chemtrails'. Nu, een paar jaar en vele onderzoeken later, is het raadsel rond deze aandoening nog steeds niet opgelost. Toch is er wat vooruitgang. De wetenschap heeft inmiddels wel door dat de aandoening niet psychisch is. En natuurlijk zijn er slimme lieden die Morgellon-patiënten een verlichtende kuur aanbieden in de vorm van magnetentherapie of een zogenaamd Earth Water Bath. Al is dat laatste in het licht van de nieuwste onderzoeken misschien niet zo aan te raden.

Het Amerikaanse ‘Federal Center for Disease and Prevention (CDC) zit al een paar jaar met de handen in het haar als het om de aandoening Morgellons gaat. Toch zag het CDC al een associaties met de ziekte van Lyme. De ziekte van Lyme is een aandoening die in de regel wordt overgebracht door teken. Zouden tekenbeten en de mysterieuze aandoening Morgellons iets met elkaar te maken hebben? In een recent nieuwsitem van het Amerikaanse programma 13Action Nieuws (zie filmpje hier) kwam dr. Stricker aan het woord die een mogelijk verband tussen de aandoening en de teken ziet.

In Amerika lijden er naar verluidt momenteel 11.000 mensen aan Morgellons. Dr. Raphael Stricker die onderzoek deed denkt een verklaring gevonden te hebben. "In de wondjes van de patiënten troffen we vaak een plantenbacterie aan en we denken nu dat dat deze bacterie onderdeel is van de oorzaak van de aandoening", aldus de dokter.

Volgens Stricker hebben alle patiënten één ding gemeen; "Ze stonden bloot aan aarde of grond en planten". Nu is het hebben van groene vingers één ding maar hoe komt de bacterie in het lichaam? Dr. Stricker denkt aan teken. Teken kunnen tot wel 40 verschillende bacteriën bij zich dragen en het is niet ondenkbaar dat via de tekenbeten de plant bacterie overgaat op de mens.

Volgens een recente studie onder 44 Morgellons patiënten werden er 43 positief getest op de ziekte van Lyme. "Vaak zien we dat patiënten die voor de ziekte van Lyme worden behandeld ook verlichting of verbetering vinden voor Morgellons. Dat suggereert volgens Stricker dat antibiotica nuttig kan zijn in de strijd tegen Morgellons

Zoals met ieder mysterie is ook nu het laatste woord nog niet gezegd.

De aandoening werd voor het eerst in 1674 beschreven en benoemd door een Brits wetenschapper die de aandoening bij kinderen observeerde. Hij zag een soort huiduitslag waarbij er vreemde ‘haren’ door de huid heen braken

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1964

Je zelfbeeld bepaalt vaak de grenzen
van wat je als individu kunt bereiken.


Afbeelding

Niek
Berichten: 2305
Lid geworden op: Vr 19 Mei 2006 11:31
Locatie: Walcheren

Re: Morgellons en teken

Berichtdoor Niek » Za 17 Mei 2008 12:45

aardig (engels) overzichtsartikel:
http://worldnetdaily.com/index.php?fa=P ... geId=64266

ik durf te voorspellen dat een eventuele rol van Agrobacterium Tumefaciens bij deze ziekte nooit de officiele wetenschappelijke pers zal halen, gezien de gigantische commerciele belangen die daarbij spelen (ik denk dat zeker 10.000 wetenschappers in de sector financieel afhankelijk zijn van de paar firma's zoals Monsanto die daarmee goud geld verdienen).

In het bovenstaande stukje staat:
Volgens een recente studie onder 44 Morgellons patiënten werden er 43 positief getest op de ziekte van Lyme. Dat moet m.i. zijn 'positief getest op Borrelia'.

Het verband tussen Lyme en Morgellons is opvallend, maar het hoeft geen oorzakelijk verband te zijn. Het verband kan zijn dat beide groepen patienten een zwakke afweer hebben en daardoor slachtoffer worden van pathogenen die voor normale personen geen risico vormen. Het zou ook kunnen dat ze allebei met dezelfde ziekteverwekker te maken hebben (wellicht een andere dan Borrelia, bijv. een mycoplasma) of met dezelfde vector (teken). Verder is interessant dat zowel Agrobacterium T. als Borrelia een wandelend genetisch laboratorium zijn, met uitgebreide mogelijkheden om te knutselen aan zowel eigen DNA als het DNA van de gastheer.

Merkwaardig dat de wetenschap niet te interesseren valt voor dit verschijnsel (al zal er stiekum wel onderzoek gedaan worden naar toepassing voor biowapens). :oops:

Martijn
Berichten: 2966
Lid geworden op: Do 23 Okt 2003 22:40
Locatie: Friesland

Re: Morgellons en teken

Berichtdoor Martijn » Za 17 Mei 2008 13:40

Niek schreef:In het bovenstaande stukje staat:
Volgens een recente studie onder 44 Morgellons patiënten werden er 43 positief getest op de ziekte van Lyme. Dat moet m.i. zijn 'positief getest op Borrelia'.

Het lijkt erop dat het geen studie was, maar een "survey" van Stricker, waarvan de resultaten nergens gepubliceerd lijken te zijn (zie quotes hieronder). Ik hecht er dan ook weinig waarde aan.

Iemand op LNE wees er al op: opmerkelijk dat 43 van de 44 patiënten positief testte voor Borrelia. Aangezien de testen toch zo vaak vals-negatief zouden zijn, scoren ze in dit geval ineens wel heel goed..


Bron van quote: http://www.i-sis.org.uk/agrobacteriumAndMorgellons.php
San Francisco physician, Raphael Stricker, one of only a few doctors who believe the disease is real, said [9]. “There’s almost always some history of exposure to dirt basically either from gardening or camping or something.” He is one of the co-authors on the Agrobacterium research done in SUNY, which reported finding Agrobacterium DNA in all 5 Morgellons patients studied. Stricker suggests it is transmitted by ticks, like Lyme disease, and in a recent survey of 44 Morgellons patients in San Francisco, 43 of them also tested positive for the bacterium causing Lyme disease. Another factor consistent with Agrobacterium being a causative agent, if not the causative agent, is that when patients are treated with antibacterials for their Lyme disease, remission of Morgellons symptoms is seen in most of them [6].

Stricker also told his audience that Agrobacterium lives in the soil, and is known to cause infections in animals and human beings with compromised immune systems. It can cause skin lesions when injected into Swiss mice, a strain that is immune deficient, he said.


Bron van quote: http://cbs11tv.com/health/Morgellons.Di ... 89110.html
San Francisco physician, Raphael Stricker, is one of only a few doctors who believe something real is happening to patients like Bishop. "There's almost always some history of exposure to dirt basically either from gardening or camping or something," says Dr. Stricker.

His research has focused on a type of plant bacteria which is known to cause infections in animals and humans with compromised immune systems.

"Agrobacterium is a plant bacteria that lives in soil," he says. "It can cause skin lesions when injected into Swiss mice, which are a strainof mice that are immune deficient."

In 2007, Dr. Stricker and experts in agrobacterium studied skin samples from seven Morgellons patients and found the DNA from the bacteria in all seven samples. Now the question is, how are people getting the bacteria in their bodies. Dr.Stricker believes it could be from ticks. The small insects are well known for carrying the bacteria that causes Lyme Disease. In fact, in a recent survey of 44 Morgellons patients in San Francisco, 43 of them tested positive for Lyme.

"This suggests that the combination of the Lyme bacteria and the agrobacterium may work together to cause an unusual and emerging disease such as Morgellons," Dr. Stricker told the audience at the conference.

Niek
Berichten: 2305
Lid geworden op: Vr 19 Mei 2006 11:31
Locatie: Walcheren

Re: Morgellons en teken

Berichtdoor Niek » Zo 18 Mei 2008 11:16

Martijn schreef:Het lijkt erop dat het geen studie was, maar een "survey" van Stricker, waarvan de resultaten nergens gepubliceerd lijken te zijn (zie quotes hieronder). Ik hecht er dan ook weinig waarde aan.

niet gepubliceerd inderdaad, maar er zijn inmiddels meer onofficiele studies naar Morgellons die allemaal een opmerkelijke overeenkomst met chronische Lyme laten zien; dus het zou mij niet verbazen als ook bij een officieel onderzoek (dat er voorlopig zeker NIET gaat komen) een hoog percentage positief test voor Bb. De score is inderdaad verdacht hoog, maar we zullen zien... het gaat wel om patienten met bovengemiddeld ernstige klachten dus wat dat betreft zou een hoger dan gemiddeld percentage besmetting niet vreemd zijn.

Het zou ook nog kunnen dat het hoge percentage te maken heeft met de selectie van patienten (bijv. dat Stricker alleen patienten uit een bepaalde groep - bijv. ILADS patienten - bekeken heeft die kenmerken van Morgellons vertonen, of zelf zeggen dat te hebben).

Als de IDSA lobbyclub al zo goed is in bedreigende Lyme publikaties tegenhouden in de wetenschappelijke pers, dan heb ik wel een idee wat er met publikaties over dit onderwerp gebeurt.

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Morgellons en teken

Berichtdoor Tulipano » Vr 11 Okt 2013 14:21

Interessante (vervolg-)studie over Morgellons en mogelijke relatie met Borrelia

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3544355/

Detail:

Morgellons disease is an emerging skin disease characterized by formation of dermal filaments associated with multisystemic symptoms and tick-borne illness. Some clinicians hypothesize that these often colorful dermal filaments are textile fibers, either self-implanted by patients or accidentally adhering to lesions, and conclude that patients with this disease have delusions of infestation. We present histological observations and electron microscopic imaging from representative Morgellons disease samples revealing that dermal filaments in these cases are keratin and collagen in composition and result from proliferation and activation of keratinocytes and fibroblasts in the epidermis. Spirochetes were detected in the dermatological specimens from our study patients, providing evidence that Morgellons disease is associated with an infectious process.


en:

As a consequence of B. burgdorferi infection and an inflammatory environment, dermal fibroblasts may become activated, modulating epithelial growth and differentiation through increased keratinocyte growth factor/fibroblast growth factor-7 expression.23 More importantly, B. burgdorferi has been shown to attach to and invade human fibroblasts, and viable B. burgdorferi spirochetes have been isolated from lysates of fibroblast monolayers after antibiotic therapy.24 This suggests that the spirochetes associated with MD may act similarly, causing unusual collagen and keratin filament production. It also suggests that persistent infection despite antibiotic treatment could be problematic in this subgroup of patients with Lyme-like illness.


Met dank aan dlf - Lymenet Europe

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: Morgellons en teken

Berichtdoor Foetsie » Ma 14 Okt 2013 16:16

Een goed recent onderzoek, dank je Tulipano.

Nou, dit is ook wel de moeite waard om te lezen:
(heb het even op vertaling gezet; zodat iedereen het kan lezen):

Onderzoek door een veterinair microbioloog in 2011:
(Marianne J. Middelveen uit Calgary, Alberta, Canada en internist Raphael B. Stricker, MD)


http://translate.googleusercontent.com/ ... BPxZDmStIw

http://translate.google.com/translate?h ... 6bih%3D919


Een recente studie van Morgellons ziekte is aangehaald als een "must read" door de Faculteit 1000 (F1000). Het artikel getiteld "Morgellons Disease: Een chemische en Licht Microscopische Study", door MJ Middelveen, EH Rasmussen, DG Kahn en RB Stricker, werd gepubliceerd in het open-access online Journal of Clinical and Experimental Dermatology Research.
Laatst gewijzigd door Foetsie op Di 15 Okt 2013 19:06, 2 keer totaal gewijzigd.

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: Morgellons en teken

Berichtdoor Foetsie » Ma 14 Okt 2013 16:53


Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: Morgellons en teken

Berichtdoor Foetsie » Ma 14 Okt 2013 18:05

Foto:
Afbeelding
Blauwe vloeistof kwam uit een porie op mijn wang en gehard in deze plaque 10x 9
(foto van iemand die dit is overkomen)


http://translate.googleusercontent.com/ ... Yb6l01pUoA

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Morgellons en teken

Berichtdoor bamboe » Ma 14 Okt 2013 19:37

:shock: dus... Tulipano en Foetsie: er is mogelijk een link tussen lyme en die morgellonsfilamenten die soms de huid uitsteken.
Ik heb veel onverklaarbare wondjes gehad in het verleden met een miniscuul klein draadje eruit stekend.
Het kwam toen niet in me op te denken dat het morgellons zouden zijn: ik had er toen nog niet eens van gehoord.
Het kwam evenmin in me op om het onder een microscoop te leggen.
Ik dacht: het wondje is nog wat nat en kleeft aan een stukje textiel en neemt een draadje mee.
Maar wel heel toevallig denk ik achteraf, dat die draadjes rechtop in het wondje stonden.
Ze kwamen waarschijnlijk gewoon uit mijn huid, maar ik schonk er geen aandacht aan.

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Morgellons en teken

Berichtdoor Tulipano » Ma 14 Okt 2013 21:52

Bamboe, wat eng! :shock:

er is mogelijk een link tussen lyme en die morgellonsfilamenten


Ga je op internet zoeken op 'Morgellons', dan kom je tal van sites en filmpjes tegen met nogal mysterieuze, griezelige theorieën. Morgellons wordt gelinkt aan het ecdysone hormoon . Mocht daar een kern van waarheid in zitten dan zou er ook wel eens een link kunnen zijn met Lyme want teken dragen dit hormoon ook bij zich. Onderstaand en samenvatting uit enkele wetenschappelijke artikelen:

Het ecdysone hormoon heeft een regulerende functie in de groei en het ontwikkelingsproces (gedaanteverwisseling) van o.a. hardschalige insekten. Het is een hulpmiddel waarbij het omhulsel van het insekt vervangen wordt door een ander wanneer het zich van onvolwassen naar volwassen ontwikkelt. Dit stofje wordt aangetroffen in huidcellen van de teek en in de eierstokken van de vrouwtjes. Het speelt een grote rol in genexpressie(= de mate waarmee het DNA van een gen gekopieerd wordt naar messenger RNA (mRNA) of andere RNA's en mRNA vertaald wordt naar een aminozuursequentie. Dit proces bestaat uit twee stappen: transcriptie van DNA in mRNA en translatie van mRNA naar eiwitten).

De eerste onderzoeken dateren uit 1940! Er is al sinds de 70-er jaren onderzoek met dit hormoon verricht.
Onderstaand een hele bijzondere (over super teken!)

http://www.nature.com/nature/journal/v2 ... 318a0.html

Er is met dit hormoon gecloond met het oog op de productie van insecticiden
(Had Niek het hier nou eerder over Monsanto??) Ecdsteroiden worden gezien als mogelijk middel om spierweefselvolume te laten groeien in de mens (bodybuilding). Het zou cholesterol en bloedsuikerverlagend zijn en een beschermd effect op het zenuwweefsel hebben. Dit hormoon is inmiddels gepatenteerd (Polynucleotide Encoding insect ecdysone Receptor US 6245531 B1)

Als ik het goed heb begrepen schijnt ook de rups over ecdysteroiden te beschikken die in het transformatieproces van cocon naar vlinder nodig zijn. Een cocon is ook gemaakt van filamenten. Mocht de teek dit hormoon d.m.v. zijn speeksel(?) aan zijn host kunnen doorgeven, dan zou het inderdaad interessant zijn om uit te zoeken of het verband zou kunnen hebben met de filamenten in Morgellons patiënten.

Moeilijke materie, groot mysterie maar wel curieus.

http://users.rcn.com/jkimball.ma.ultran ... mones.html


Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten