Dag Anya / eus,
Ik heb een verhaal geschreven mbt mijn ziekeverloop tot op de dag van vandaag. Wil het nog op m'n site plaatsen maar wil eerst even met mijn werkgever overleggen. Niet iedereen is
open minded in deze wereld en ik wil niet dat het negatieve effecten gaat geven richting mijn werkgever en evt klanten en opdrachten. Triest maar zo zit de wereld wel in elkaar.
Sluit overigens niet uit dat ik t.a.v. de augsburg ervaringen de niet persoonlijke aspecten hier of elders plaats. Zal dat binnenkort melden.
Mbt het dieet; is een dieet gebaseerd op een amerikaan genaamd Singleton. Hij is niet de enige die daar een receptuur voor heeft gemaakt maar in Augsburg volgen ze onder andere de grote lijn van dat verhaal. Het is een spartaans dieet, je mag bijna niets meer eten. Voornamelijk base ingredienten (loog, alkalisch) dus groente en fruit. Dit om je lichaam te reinigen en de verzuring de toen afnemen omdat bacterieen w.o. de ons wel bekende lyme duivel daar niet van houden.
De insteek van B-C-A-Augsburg is om, naast de AB, je immuniteit te verbeteren en versterken. Twee fronten aanval dus en met aerobe beweging erbij een drie fronten attack. Kill the bug!
Er zijn meer basische dieeten, dus Singleton staat niet alleen. Wat hij igv van lyme toevoegd is een 4 fasen model dat me erg doet denken aan het allergie dieet wat mijn oudste zoon vanaf de geboorte tot een jaar of 2 heeft moeten volgen. Opbouw is simpel maar spartaans:
1.
Fase I - elimineer alles wat je eet, behalve dat wat door Singleton als okay bevonden wordt mag je eten. Voornamelijk 100% basisch spul, geen lolletje. Hou deze fase een week vol en voel je je goed / beter, dan ga door naar fase 2.
2.
Fase II - voeg die zaken die door Singleton worden aangegeven als ok voor deze fase toe. Hou dat 3 weken vol. U voelt zich er goed / beter bij? Naar fase III.
3.
Fase III - weer toevoegingen zoals in fase III, hou dit minimaal een aantal maanden vol
4.
Fase IV - de onderhoudsfase. Pas daar waar aanleiding het dieet aan, b.v. als je merkt dat je op bepaalde ingredienten niet goed reageert.
Eliminatie dus van zaken, zodat je erachter komt waar je niet goed op reageert of waar je lyme klachten door toenemen.
Goed, gaat niet om die Singleton want ik ben ingestapt ergens tussen fase II en III in. Het principe en het gedachte goed spreken me wel aan. Het moet wel praktisch zijn en ik wil niet omvallen van de trek. Een hele week alleen groente en fruit kan ik niet leven, wordt ik dizzy zo heb ik na 4 dagen Sparta gemerkt. Dus 2 keer wat volkoren pasta en 2 keer wat aardappelen in de week erbij. Daarnaast denk ik wel dat de basis principes in algemene zin hout snijden, m.a.w. of je nu lyme hebt of niet; onze geïndustrialiseerde voedingsketen levert nou niet echt kwaliteit en als ik zie wat je zo weg vreet dat kan niet goed zijn. Voel me er goed bij, ben al 4,5 kilo kwijt in twee weken, eet i.p.v. 3 keer per dag 5 keer wat kleinere hoeveelheden, de stoelgang is weer helemaal op orde (geen constipatie of andere zaken meer).
Ik hou ruwweg het volgende aan:
Water, water, water Minimaal 3 liter water per dag (geen bubbels)
Af en toe een glas rode wijn (niet te zoet) is goed voor je ivm OPC en Reservatol.
Evt groene thee drinken tbv spijsvertering en bloeddrukverlagend.
Vetarm eten – goede vetten Eet i.g.v. vet voornamelijk Omega-3 vetten en vermijdt de Omega-6 en Omega-9 vetten
Vuistregel; altijd mager en zo min mogelijke slechte vetten
Base ingrediënten Voedsel dat base is, dus zuur mijdend is goed voor de darmflora. Bacteriën houden daar niet van en preferen suiker, zouten, koolhydraten en vetten. Ideale balans tussen base en zuur voedsel is 80:20 c.q. 4:1. Dit bevordert de zuurte graad in je darmen (Ph waarde) en daarmee ook je immuniteitsysteem.
Met mate eten: volkoren pasta (max 2 keer p/w), aardappel (max. 2 keer p/w), brood (1 tot 2 snee per dag en bvk glutenvrij / bio brood), ei (eigeel is minder goed).
Goed kauwen en van speeksel voorzien
Minimale inname van suiker, zout en koolhydraten Suiker en zout minimaliseren, vooral suiker en zeker geen chemische suikers (aspartaan, sacharine, etc)
Koolhydraten worden in je lichaam omgezet in suiker, dus vandaar deze met mate in te nemen en als je het al eet dan in volkoren vorm. Pasta en rijst in volkoren vorm. Zachtjes koken, zuurte graad neemt toe bij verhitting boven de 100 graden.
Groente, fruit, vis, noten en vezels Bij voorkeur geen vlees eten maar als je echt niet zonder kunt maximaal 2 keer per week vlees kan geen kwaad. Als het maar geen varkensvlees is. Kip, kalkoen en rundvlees zijn ok. Mager is en bvk biologisch. Worst, gehakt, etc is uit den boze ivm toevoegingen en vetten. Net als vleeswaren, nogo.
Vooral in de avond eiwitrijk voedsel mijden (kaas, vlees, etc). Bvk vlees door vis vervangen.
Maximaal 2 stuks fruit per dag ivm de suikers.
Vis bevat veelal goede vetten, vooral vette vis.
Vezels zijn essentieel voor de spijsvertering en noten vervangen het vlees.
Let erop dat de elementen bij voorkeur
basisch moeten zijn, dus zuur mijdend. (verse).
Kruiden zijn ook goed. Zeer gezond: gele gember, knoflook, curry en curcumin
Bereiden met, koud Olijf olie, koudgeperst extra virgen en bakken in de kokosolie. Alle andere vetten worden na verhitting (te) zuur.
Oorspronkelijke staat Het voedsel zo veel als mogelijk in oorspronkelijke staat latend. Bij voorkeur stomen en zeker niet overkoken, stevig bakken of braden. Frituren doen we niet
Geen: chips, frituur voedsel, zuivel (met mate), ingeblikt voer, glazen pot voer, kant een klaar voer, zakjes voor sauzen e.d., cake, koek (alle), boter, ijs, gezouten noten, snoep, chocloade.
Vers, dichtbij de natuur en lokaal Koop bij voorkeur verse biologische producten en vermijd zo veel mogelijk alle industrieel gemaakte producten uit de supermarkt. Dit ivm de toevoegingen die echt slecht zijn (suikers, conserveringsmiddelen, bindmiddelen, kleurstoffen, etc). Daarnaast zijn de basiselementen in die producten veelal van slechte kwaliteit, veel witmeel (rijst, pasta, etc).
Lokale producten zijn verser omdat ze vrijwel geen transport(tijd) behoeven. Een goede lokale biologische boer uit de buurt is dus perfect.
Met mate: magere kwark (zo koud mog.), chocolade met 70% cacao, geiten- en schapenkaas (koud).
Overige opmerkingen- Rauwkost met gekookte spijzen mijden
- Na 18 uur geen rauwkost meer eten maar bv. stomen, licht koken of wokken.
- Rauwkost met zoetigheid mijden
- Rauwkost: groene sla soorten, wortel, radijs, witte kool, etc.
- Zogenaamde mediterrane voer is goed, b.v. de griekse salade, de salade nicoise (zonder ei), verse vis, etc.
Ik moet wel zeggen; ik lust wel een snickers

Het is natuurlijk niet niets, al gaat dit me makkelijker af dan niet roken.
Zie voor meer info over Singleton:
http://www.lymedoctor.comBetreffende basische producten; google is je vriend. Er zijn tal van lijsten met de zuurtegraad van producten. Hopelijk heb je er wat aan.
Nu moet jij 2 pagina's tiepen

groet,
c.