Vraag M.B.T dossis saraparrila en olive leaf

Vragen, informatie en discussie over onconventionele diagnose- en behandelmethoden, en onconventionele opvattingen.
malden
Berichten: 50
Lid geworden op: Za 2 Okt 2010 15:51
Locatie: malden

Vraag M.B.T dossis saraparrila en olive leaf

Berichtdoor malden » Vr 17 Dec 2010 17:58

Hallo beste forum gangers,

ik heb olijf blad gekocht en sarsaparrila wortel en dat in de keuken mixer vermaalt tot poeder en in lege capsulen maat 00 gegooit. elke capsule weegt ~/0,5 gram. ik heb ook een mix van salie eucaliptus vlierbloessen en kammile gemaakt maar dat is een beedje bijzaak en dient niet specifiek als antivaral agent

ik neem nu versprijd over de dag
/4 gram olijf blad
-4 gram sarsaparrila

is dit een een goeie dossis of welke dossis nemen jullie hiervan?

ps: ik heb eerst 2 dagen een herx gehad die ik in me hersen vlies voelde kloppen, maar nu voel ik me echt stukke beter eigenlijk lang geleden dat ik zo scherp was en er allert uitgezien heb. hiernaast komt binnekorst doxy en eventueel kinnine

Greets Joost

marcv
Berichten: 368
Lid geworden op: Vr 12 Jun 2009 23:12

Re: Vraag M.B.T dossis saraparrila en olive leaf

Berichtdoor marcv » Vr 17 Dec 2010 21:53

Hoi Joost, gebruik al een tijdje Sarsaparilla en olijfblad, o.a. dan. Volgens mij kan je beter met lagere doseringen beginnen. Maar goed, als je het nu gewoon verdraagt kan je vast wel zo doorgaan. Van Sarsaparilla neem ik 4x per dag 1,5 gram, en van olijfblad max. 3x 1 gram. Olijfblad wissel ik af met andere kruiden, is vooral omdat ik geen echt goede info over de termijn dat je het slikken kan kon vinden; wel meldingen van mensen die het max. 6 weken achter elkaar slikken.
Van olijfblad kreeg ik ook eerst enorme hoofdpijn, maar dat was van 0,200 gram!

Op zich zou het misschien wel een goed idee zijn om een goed boek over kruiden en Lyme te lezen (Buhner bijv.), die kruiden hoef je niet per se te nemen, maar het idee van hoe je met kruiden als medicijnen om gaat haal je er wel uit. (zeg maar basis -voorzichtigheid :lol: )
Sarsaparilla zit ook in Buhner-protocol, maar is daar een van de minder belangrijke kruiden. Je kan het gewoon met antibiotica nemen. Er schijnt sprake van te zijn dat olijfblad de werking van AB vermindert, als je het tegelijkertijd inneemt, moet een paar uur tussenzitten. Ook kan het misschien probiotica tegenwerking, dus je inname-spoorboekje is lastiger. maar verder is het erg goed spul.

malden
Berichten: 50
Lid geworden op: Za 2 Okt 2010 15:51
Locatie: malden

Re: Vraag M.B.T dossis saraparrila en olive leaf

Berichtdoor malden » Vr 17 Dec 2010 22:16

marcv schreef:Hoi Joost, gebruik al een tijdje Sarsaparilla en olijfblad, o.a. dan. Volgens mij kan je beter met lagere doseringen beginnen. Maar goed, als je het nu gewoon verdraagt kan je vast wel zo doorgaan. Van Sarsaparilla neem ik 4x per dag 1,5 gram, en van olijfblad max. 3x 1 gram. Olijfblad wissel ik af met andere kruiden, is vooral omdat ik geen echt goede info over de termijn dat je het slikken kan kon vinden; wel meldingen van mensen die het max. 6 weken achter elkaar slikken.
Van olijfblad kreeg ik ook eerst enorme hoofdpijn, maar dat was van 0,200 gram!

Op zich zou het misschien wel een goed idee zijn om een goed boek over kruiden en Lyme te lezen (Buhner bijv.), die kruiden hoef je niet per se te nemen, maar het idee van hoe je met kruiden als medicijnen om gaat haal je er wel uit. (zeg maar basis -voorzichtigheid :lol: )
Sarsaparilla zit ook in Buhner-protocol, maar is daar een van de minder belangrijke kruiden. Je kan het gewoon met antibiotica nemen. Er schijnt sprake van te zijn dat olijfblad de werking van AB vermindert, als je het tegelijkertijd inneemt, moet een paar uur tussenzitten. Ook kan het misschien probiotica tegenwerking, dus je inname-spoorboekje is lastiger. maar verder is het erg goed spul.Hey Mark,

Ja ik ben met 1,5 gram per dag begonnen en daarvan kreeg ik ook een heele scherpe hoofpijn die ging na 2 dagen weg gellukig, ik had nog nooit een herx gehad maar hiervan voelde ik eigenlijk meteen dat het er een was heel raar. ik heb navraag gedaan bij zoon kruiden specialist die zij dat 10 gram olijv blad per dag niks ernstigs zou moeten kunnen aanrichten, op pubmed ook weinig over te vinden idd ja
ik ben veder ook slecht in opbouwen heb niet zoveel gedult, slechte zaak met mijn toestand.

ja dat boek moet je perse kopen toch? (ik kan er zo weinig van vinden)
weet je ook of je ergens hier in ned teasel root kan kopen?

bedankt voor het delen van je ervaring he :D

Greets joost

Geha
Berichten: 13
Lid geworden op: Wo 5 Jan 2011 11:49

Re: Vraag M.B.T dossis saraparrila en olive leaf

Berichtdoor Geha » Ma 7 Feb 2011 15:20

Hoi Mark en Joost,

Ik ben benieuwd naar jullie gebruik van olijfbladextract. Ik gebruik het ook sinds 2 weken. Mijn dosis is geloof ik erg laag in vergelijking met die van jullie: 225 mg. Het is één capsule van het merk Solgar.
Grappig om te vertellen is dat ik het kruid aanvankelijk los had gekocht. "s Avonds heb ik daar thee van gezet en dit had een activerend effect op onze poes. Die werd erg onrustig van de geur.

Op mijn heeft het kruid een rustgevend effect. Ik heb het idee dat ik er ook beter door slaap.
Ik ging het eigenlijk gebruiken omdat ik problemen met mij darmen had en heb.

Overigens ben ik ook geInteresseerd in jullie ander kruidengebruik. Ik ben het boek van Buhner aan het lezen en heb een ander "Herbal antibiotics" net uit.

Groet, Geha

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Vraag M.B.T dossis saraparrila en olive leaf

Berichtdoor bamboe » Ma 7 Feb 2011 15:39

Hoi Geha, ik heb olijfblad een tijdje gebruikt tegen de (schadelijke variant van de) e-colibacterie, waarvan er te veel van in mijn darm (en jammer genoeg ook daarbuiten) zitten (dit kwam uit een volgens mij vrij standaard darmflora-ontlastingsonderzoek).
Ik gebruik het nu niet meer trouwens, geen speciale reden, behalve dat ik met de probiotica mijn darmen redelijk op orde heb, binnnen wat ik voor het moment mogelijk acht.
Degene die me de olijfblad voorschreef heeft veel verstand van darmtoestanden heb ik gemerkt, omdat ze me als enige goed heeft geholpen met de juiste probiotica.

henk wijnen
Berichten: 181
Lid geworden op: Vr 13 Jun 2008 15:46

Re: Vraag M.B.T dossis saraparrila en olive leaf

Berichtdoor henk wijnen » Wo 9 Feb 2011 12:22

Misschien heb ik hier enkele domme vragen over.
ikzelf ben erg geinteresseerd in kruiden en ben ook overtuigd van hun werking.Daarom ben ik me er steeds meer in het verdiepen.
Het olijfblad, kun je dat zo maar kopen? Is dat blad van de olijfboom. Ik kom ook in zuid Europa en daar staan ze.
Verder heb ik het goed dat het boek van buhner alleen in het Engels te koop is.
ik vind dat nogal lastig lezen.

Geha
Berichten: 13
Lid geworden op: Wo 5 Jan 2011 11:49

Re: Vraag M.B.T dossis saraparrila en olive leaf

Berichtdoor Geha » Za 12 Feb 2011 12:11

Hallo Henk,

Het klopt dat het boek van Buhner over de natuurlijke antibiotica alleen in het Engels beschikbaar is.
In dit boek staat niets over Olijfbladextract. Ik gebruik dit kruid omdat ik erover las in het boek van van As ( titel: Darmproblemen) Van As heeft ook een website waar een aantal kruiden en hun specifieke ( voor zover je daarvan kan spreken) werking staan beschreven.
Verder heb ik deze week een nieuwe bron van informatie aangeboord. Bij mij in de straat is een chinese arts.
Hij kende bijna alle kruiden uit het Buhnerboek "healing Lyme" en liet mij de zakken vol Cats claw en andere kruiden zien. Hij gebruikt deze dagelijks voor zijn patiënten.
Overigens kan je de olijfbladen gewoon kopen ( in Amsterdam bij Jacob Hooy) en er thee van zetten.
Ik geloof dat Mark ze vermaalt en zo inneeemt?

Groet, Geha

marcv
Berichten: 368
Lid geworden op: Vr 12 Jun 2009 23:12

Re: Vraag M.B.T dossis saraparrila en olive leaf

Berichtdoor marcv » Ma 14 Feb 2011 13:32

Hoi GeHa,
Ik koop ze inderdaad los; bij kruidenpakhuis.nl, maar je kan ze zelfs op de markt krijgen zag ik. Ik zet er geen thee van, maar werk het gewoon naar binnen met water, samen met de rest van de kruiden die ik neem.

Leuk die Chinese arts! Verkoopt hij ook kruiden aan niet-patienten? Overigens is het niet zo waarschijnlijk dat hij Cat's Claw op voorraad heeft; dat komt uit Zuid-Amerika. Er zijn wel 2 andere Chinese kruiden die mogelijk verwarring kunnen veroorzaken. Wat Buhner voorschrijft is Uncaria Tormentosa; in de Chinese kruidengeneeskunde wordt wel een verwante plant gebruikt, n.l. Uncaria rhynchophylla. Daarnaast heb je ook Scutellaria baicalensis, die ook wel Huang Qin of Katteklauw genoemd wordt, in elk geval wel hier http://kruidenwinkel.ailing.nl/N_frame.html?http://kruidenwinkel.ailing.nl/N_grp_12-6.html, mogelijk abusievelijk.


Je kan overigens de dosering van het extract moeilijk vergelijken met de al of niet gemalen bladeren; hangt van de sterkte van het extract af. Ik neem zo'n 2 gram per dag blad, merk geen verschil als ik meer neem, wel of ik het wel of niet neem.

groeten Marc

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Vraag M.B.T dossis saraparrila en olive leaf

Berichtdoor Tulipano » Vr 25 Jul 2014 1:26

Als ik 'Olive leaf/olijf blad' invoer bij de zoektool dan komen er diverse topics tevoorschijn.
Dit topic leek me het meest geschikt om onderstaand artikel in te plaatsen:

Olive Leaf Extract

Olive Leaf Extract Natural Defense against Biowarfare Antibacterial Agent and Inactivating Viral Invaders
By: Kimberly Pryor

The olive tree has been called The Tree of Life. The low incidence of cardiovascular disease in many Mediterranean populations has been attributed to the benefits of an olive-oil rich diet. In investigating the cardiovascular benefits of olive oil and the olive, many researchers have virtually ignored other components of the olive tree which have been shown to inhibit viruses and pathogenic bacteria including herpes, influenza, malaria and of particular interest recently Anthrax, smallpox, botulism and the plague.

The antibacterial, antiviral component derived from olive leaves is called oleuropein. In the late 1960s, researchers at the Upjohn Company discovered an antimicrobial fraction of oleuropein called calcium elenolate (Fig. 1A, page 15). This substance was lethal to every virus the researchers tested it against (using both in vitro and in vivo studies). Studies demonstrated that the components of olive leaf extract are also toxic to a wide range of bacteria, protozoa, yeasts, parasites and fungi.

Antibacterial Agent
Scientists began taking a closer look at olive leaf extract because the leaves of Olea europaea are known to be resistant to attack by insects and microbes. Researchers have published numerous studies concluding that olive leafs active ingredient, oleuropein (Fig. 1B), is a natural antibiotic agent.
With the threat of bioterrorism looming larger, a report in Dr. Morton Walkers book, Natures Antibiotic: Olive Leaf Extract is of particular interest. Dr. Walker noted that this natural substance is toxic to bacteria-caused diseases like anthrax and botulism. Furthermore, it is well-known that wastewater from olive oil mills kills aerobic spore-forming bacteria. Anthrax (Bacillus anthracis) is spore forming and aerobic.

Oleuropein also is toxic to other members of the bacillus bacteria family. A 1991 report in Biotechnology and Applied Biochemistry documented that oleuropein, at adequate concentrations, inhibited spore germination and the outgrowth of Bacillus cereus spores. Bacillus cereus causes a potentially lethal form of food poisoning characterized by vomiting, severe flatulence, diarrhea, muscular weakness, nerve damage to the heart, and pain in the upper arms, neck, chest and bones. Oleuropein is thought to achieve the bacterial destruction of Bacillus cereus by either inactivating cellular enzymes crucial for bacterial replication or by attacking the cell membrane, destroying its permeability and causing leakage of intracellular components such as glutamate, potassium and phosphorus. The authors concluded that oleuropeins method of action was similar to that of BHT.

An in vitro study revealed that oleuropein and its derivative hydroxytyrosol act as natural antibiotics against a range of gram-negative and gram-positive bacteria. Most impressively, these two components of olive leaf inhibited Staphylococcus aureus, the bacteria responsible for many hospital-acquired infections. Staphylococcus aureus is notorious for its ability to mutate against antibiotics, and there are few antibiotics left to wipe out this life-threatening micro-organism.

Components in olive leaf extract also have inhibited the growth of E. Coli and Bacillus subtilis.
As recently as 1998, researchers investigated oleuropeins antibacterial action and concluded that it can enhance nitric oxide production in mouse macrophages. By increasing nitric oxide production, oleuropein appears to arm the macrophages against endotoxins (bacterial poisons generated by gram-negative bacteria). Interestingly, oleuropein only increased nitric oxide production when endotoxins were present.

Inactivating Viral Invaders
Researchers have shown that calcium elenolate, a component of olive leaf extract, is lethal to a number of viruses. Different forms of influenza viruses were particularly vulnerable to this natural substance. In fact, calcium elenolate inactivated all influenza viruses tested by the Upjohn researchers. The researchers hypothesized that the calcium elenolate prevents viruses from entering cells.

In a 1969 report in the journal Antimicrobial Agents and Chemotherapy, the lead researcher for the Upjohn study, Harold E. Renis, reported that calcium elenolate inhibited a number of viruses, including parainfluenza, herpes, pseudorabies, vesicular stomatitis, encephalomyocarditis, Newcastle disease, some forms of polio, and Sindbis. Every virus exposed to calcium elenolate, except for reovirus and poliovirus, were inactivated.

Renis and his team saw great promise in olive leafs active component, calcium elenolate. In his report, Renis wrote, ...calcium elenolate is virucidal for a broad spectrum of viruses. Other researchers at Upjohn administered calcium elenolate into the nasal cavities of a variety of animals. They found it to be safe and well-tolerated. According to Dr. Morton Walker, olive leaf extract also inactivates smallpox, Ebola, plague, Epstein-Barr virus and hepatitis.

Other Benefits
Since olive leaf extract has been shown to dispel protozoan-caused diseases, its not surprising its reputation as an anti-malarial dates back to the early 19th century. In the 1800s, physicians brewed olive leaves and administered the bitter tea to malaria patients. The doctors reported their patients improved after drinking this tea.

The Upjohn researchers determined that olive leaf extract inhibited at least 56 disease-causing bacteria, viruses and protozoa, including the malaria-causing Plasmodium falciparum. The researchers also found it was effective against Vaccinia, a contagious viral disease of cattle, produced in humans by inoculation with cowpox virus to confer immunity against smallpox.

Conclusion
Olive leaf extracts safety and efficacy has been demonstrated in animal experiments and by the hundreds of clinicians around the country who have used olive leaf extract to treat their patients with remarkable results.

Traditional antibiotics such as doxycycline or ciprofloxacin are the first line of defense in case of an Anthrax attack. But natural antibacterial substances like olive leaf extract could serve as a back-up in the event terrorists bioengineer Anthrax organisms to resist antibiotics or in case antibiotic supplies are exhausted during an epidemic. In addition, once Anthrax symptoms arise, antibiotics may prove ineffective. Olive leaf extract is a safe antimicrobial substance suitable and safe for preventive and daily consumption. As an antiviral, it may also protect against terrorist-triggered outbreaks of viral diseases such as smallpox.

Finally, it should be emphasized that the components of olive leaf extract inactivated every cold and flu virus they were tested against, indicating Olive Leaf should occupy an important place in the medicine cabinet.


http://intelegen.com/ImmuneSystem/olive ... _defen.htm


Terug naar “Onconventioneel”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten