Overschrijden van het maximum-aantal inlogpogingen

Lees hier eerst de mededelingen! Hier staan o.a. de forum regels en mededelingen van het forum beheer.
admin
Beheerder
Berichten: 623
Lid geworden op: Do 23 Okt 2003 21:00

Overschrijden van het maximum-aantal inlogpogingen

Berichtdoor admin » Ma 14 Feb 2011 13:50

Nota Bene: als je probeert in te loggen, krijg je mogelijk de volgende melding:

Je overschreed het maximum-aantal pogingen om in te loggen. Naast je gebruikersnaam en wachtwoord, moet je nu ook de onderstaande CAPTCHA oplossen.

Je kan die melding ook krijgen zónder dat je een aantal mislukte inlogpogingen hebt gedaan.

Het wordt waarschijnlijk veroorzaakt door inbraakpogingen, waarbij met programma's geautomatiseerd forums op internet worden afgespeurd, waarna bij de aangetroffen accounts de wachtwoorden worden gegokt. Dit is een wereldwijd probleem, en de laatste dagen lijkt het meer voor te komen, want er zijn hierover meerdere meldingen van forumgebruikers gekomen.

Ter beveiliging tegen deze inbraakpogingen vraagt het forum na enkele inlogpogingen om ook een CAPTCHA op te lossen. Het vervelende hiervan is echter wel dat de eigenaar van de account nu ook deze melding krijgt te zien. Op Lymenet wordt hierbij gevraagd om een invitatiecode, deze is te vinden onderaan op de pagina met de gebruikersvoorwaarden: ucp.php?mode=terms

Excuses voor het ongemak.

Tip: als je bij het inloggen "Log mij automatisch in bij ieder bezoek" aanvinkt en bij je forumbezoeken niet uitlogt, dan krijg je deze vervelende meldingen ook niet te zien.

Over CAPTCHAs: http://nl.wikipedia.org/wiki/Captcha

Terug naar “Mededelingen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast