Anaeroob is zonder zuurstof
aeroob is met zuurstof
Kort door de bocht moet er bij zeer intensieve inspanning energie verbrand worden zonder zuurstof. Dan komt er lactaat vrij. Geen melkzuur itt veel mensen denken. Lactaat heeft inderdaad een laag ph gehalte. Je zou dus kunnen stellen dat de aciditeit in je spier stijgt. Echter is verzuring in de spieren die veel mensen ervaren bij sporten, en vermoeidheidspatienten vaak ook zonder ervoor te moeten sporten, niet het gevolg van lactaat zelf. Klopt wel dat wij vermoedelijk ook meer lactaat aanmaken, en dat dit niet erg goed is betwist ik ook niet. Maar verzuring van de spieren in de traditionele termen is per definitie een mythe.
aerobische training is lopen etc, alles waarmee je 'gewone' conditie mee verbeterd. (long inhoud. of V20 max. Hoewel je V20 max iets meer inhoudt dan alleen je long inhoud)
Van dat lactisch en alactisch had ik nog nooit gehoord maar heb het even opgezocht:
Zoals te vermoeden was heeft dit met lactaat te maken. Bij anaeroob alactisch (dus zonder zuurstof en zonder lactaat) ben je je atp+cp aan het verbruiken. Hierbij wordt geen lactaat gevormd. Daarna, zoals ik al beschreven had een 6-8 tal seconden later, ben je glucose aan het verbruiken en wordt er wel lactaat gevormd: anaeroob lactisch.
Ben wel geen expert in het trainen van mensen. En zeker niet mensen die erg moeten opbouwen. Je zou met een privetrainer kunnen werken maar dat is wellicht veel te duur. IMO ook niet nodig, luister gewoon naar je lichaam. Je kan je baseren op je hartslag bv 70% van je maximale hartslag. Of op gevoel. Ik doe dat laatste, maar sport heb ik ondanks al mijn klachten (bijna) altijd nog kunnen doen.
Wat je bedoel je met langer volhouden: je conditie verbeteren of je spier-conditie verbeteren?
iemand bekent met zuur base balans?
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: Ma 4 Feb 2013 14:22
-
- Berichten: 263
- Lid geworden op: Wo 7 Nov 2012 0:31
Re: iemand bekent met zuur base balans?
oke erg intresant haaibrid
wist ik helemaal niet van lactaat dus eigen veroozaakt lactaat spierpijn begrijp ik het goed ?
kan je daar ook iets tegen doen ? afvoer verbeteren ofzo ?>
jah spier conditie verbeteren kwa training voeding en supplenten
me kracht heb ik redelijk nog wel ( evengoed hoop minder maar das niet te beroerd )
als ik bijv me biceps train met zoon speciaal apparaat merk ik gwn dat eerst setje van 20 fantastisch gaat
en daarna is t cru gezegt gwn ruk
en kwa kilos is t niet bijzonder 15 kg
gr sostie
wist ik helemaal niet van lactaat dus eigen veroozaakt lactaat spierpijn begrijp ik het goed ?
kan je daar ook iets tegen doen ? afvoer verbeteren ofzo ?>
jah spier conditie verbeteren kwa training voeding en supplenten
me kracht heb ik redelijk nog wel ( evengoed hoop minder maar das niet te beroerd )
als ik bijv me biceps train met zoon speciaal apparaat merk ik gwn dat eerst setje van 20 fantastisch gaat
en daarna is t cru gezegt gwn ruk
en kwa kilos is t niet bijzonder 15 kg
gr sostie
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: Ma 4 Feb 2013 14:22
Re: iemand bekent met zuur base balans?
Spierpijn komt door allerlei kleine scheuren die ontstaan in de spier als gevolg van krachttraining. Daar gaan zich allerlei afvalstoffen ophopen. De spierscheuren zelf doen geen pijn want die heb je al direct na je training. Dit zijn minuscule scheurtjes die adaptie/supercompensatie tot stand brengen. inflammatie speelt hier ook een rol bij. Maar als je die afvalstoffen beter kunt afvoeren door bv. meer te drinken dan zal je inderdaad meer spierpijn ervaren. Nogmaals, lactaat ontstaat op het moment zelve, maar is niet de oorzaak van directe spierpijn(of verzuring, hoe je het wilt noemen..) of post-training spierpijn die je een dag, of twee, erna ervaart. Lactaat is geen afvalstof en wordt hergebruikt door je lichaam (omgezet in pyruvaat). Nu zou het wel kunnen dat ook lactaat zich in die scheuren gaat ophopen, waardoor het mede verantwoordelijk is voor spierpijn na het trainen idd. Maar ik zie niet in waarom specifiek lactaat een sleutelrol heeft in spierpijn, er zullen altijd wel wat afvalstoffen zijn die zich kunnen ophopen aldaar.
-
- Berichten: 373
- Lid geworden op: Di 21 Feb 2012 8:44
Re: iemand bekent met zuur base balans?
Helaas is de spierpijn bij lymeziekte niet inspanningsgerelateerd.
Je voert geen klap uit en toch is er spierpijn aanwezig.
Ik zoek die spierpijn oa in de richting van het gebruik van het purine enzym door borrelia,
als je dat purine enzym kwijt bent dan zal er wel wat haperen, waarvan
adenosine 5 monofosfaat productie een belangrijke is.(hier onder een voorbeeld van een jongen die een defficientie in adenosine heeft,wat dat met je doet.)
http://www.ntvg.nl/publicatie/defici%C3 ... e/volledig
verzuring van je lichaam(bloed)wordt uitgelegd in dit stuk.
Tegelijkertijd zullen er door die verzuring van het lichaam de bi carbonaat buffers op een bepaald punt op zijn waardoor je lichaam dat weer probeert te herstellen door deze mineralen te onttrekken aan je haren,tanden,botten en spieren.
Je telt op wat de bacterie aan aminozuren gebruikt en de methyleringsproblemen die ontstaan,dan is het ook geen wonder dat die degeneratie zo snel gaat.
overigens is adenosine 5-monofosfaat niet de enige nucleotide welke hapert, inosine 5-monofosfaat is ook een belangrijke naloper van dat purine enzym, deze zorgt voor je TH-1 en TH-2 afweercellen,geen wonder dat je weerstand steeds ondermijnd wordt.
groetjes.
ps haaibrid,
Ben jij bekend met epozine 02 ?
En weet jij ook of er ook een stacker te krijgen is zonder caffeine?
@sostie,
gewoon je spullen (creatines,aminos etc) aanvullen sostie, het is niet schadelijk, integendeel het is schadelijk om het niet te doen.
Je voert geen klap uit en toch is er spierpijn aanwezig.
Ik zoek die spierpijn oa in de richting van het gebruik van het purine enzym door borrelia,
als je dat purine enzym kwijt bent dan zal er wel wat haperen, waarvan
adenosine 5 monofosfaat productie een belangrijke is.(hier onder een voorbeeld van een jongen die een defficientie in adenosine heeft,wat dat met je doet.)
http://www.ntvg.nl/publicatie/defici%C3 ... e/volledig
verzuring van je lichaam(bloed)wordt uitgelegd in dit stuk.
Tegelijkertijd zullen er door die verzuring van het lichaam de bi carbonaat buffers op een bepaald punt op zijn waardoor je lichaam dat weer probeert te herstellen door deze mineralen te onttrekken aan je haren,tanden,botten en spieren.
Je telt op wat de bacterie aan aminozuren gebruikt en de methyleringsproblemen die ontstaan,dan is het ook geen wonder dat die degeneratie zo snel gaat.
overigens is adenosine 5-monofosfaat niet de enige nucleotide welke hapert, inosine 5-monofosfaat is ook een belangrijke naloper van dat purine enzym, deze zorgt voor je TH-1 en TH-2 afweercellen,geen wonder dat je weerstand steeds ondermijnd wordt.
groetjes.
ps haaibrid,
Ben jij bekend met epozine 02 ?
En weet jij ook of er ook een stacker te krijgen is zonder caffeine?
@sostie,
gewoon je spullen (creatines,aminos etc) aanvullen sostie, het is niet schadelijk, integendeel het is schadelijk om het niet te doen.
-
- Berichten: 2342
- Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52
Re: iemand bekent met zuur base balans?
Hoi Sniper,
Met betrekking tot mangaan vond ik wat interessante publicaties op Lymenet Europe die aansluiten op datgene wat jij schreef, waaronder onderstaand artikel, vers van de pers:
http://www.lymeneteurope.org/forum/view ... f=5&t=4501
Toch zit ik dan met de vraag: als Borrelia dus mangaan vreet, moet je hem er dan juist wel of niet mee voeden?
Hoe denk jij daarover?
P.S. Misschien een idee om in het topic WETENSCHAP een speciaal onderwerp Mangaan te openen?
Met betrekking tot mangaan vond ik wat interessante publicaties op Lymenet Europe die aansluiten op datgene wat jij schreef, waaronder onderstaand artikel, vers van de pers:
Quirky Lyme Disease Bacteria: Unlike Most Organisms, They Don't Need Iron, but Crave Manganese
Mar. 21, 2013 — Scientists have confirmed that the pathogen that causes Lyme Disease -- unlike any other known organism -- can exist without iron, a metal that all other life needs to make proteins and enzymes. Instead of iron, the bacteria substitute manganese to make an essential enzyme, thus eluding immune system defenses that protect the body by starving pathogens of iron.
To cause disease, Borrelia burgdorferi requires unusually high levels of manganese, scientists at Johns Hopkins University (JHU), Woods Hole Oceanographic Institution (WHOI), and the University of Texas reported. Their study, published March 22, 2013, in The Journal of Biological Chemistry, may explain some mysteries about why Lyme Disease is slow-growing and hard to detect and treat. The findings also open the door to search for new therapies to thwart the bacterium by targeting manganese.
"When we become infected with pathogens, from tuberculosis to yeast infections, the body has natural immunological responses," said Valeria Culotta, a molecular biologist at the JHU Bloomberg School of Public Health. The liver produces hepcidin, a hormone that inhibits iron from being absorbed in the gut and also prevents it from getting into the bloodstream. "We become anemic, which is one reason we feel terrible, but it effectively starves pathogens of iron they need to grow and survive," she said.
Borrelia, with no need for iron,has evolved to evade that defense mechanism. In 2000, groundbreaking research on Borrelia's genome by James Posey and Frank Gherardini at the University of Georgia showed that the bacterium has no genes that code to make iron-containing proteins and typically do not accumulate any detectable iron.
Culotta's lab at JHU investigates what she called "metal-trafficking" in organisms -- the biochemical mechanisms that cells and pathogens such as Borrelia use to acquire and manipulate metal ions for their biological purposes.
"If Borrelia doesn't use iron, what does it use?" Culotta asked.
To find out, Culotta's lab joined forces with Mak Saito, a marine chemist at WHOI, who had developed techniques to explore how marine life uses metals. Saito was particularly intrigued because of the high incidence of Lyme Disease on Cape Cod, where WHOI is located, and because he specializes in metalloproteins, which contain iron, zinc, cobalt, and other elements often seen in vitamin supplements. The metals serve as linchpins, binding to enzymes. They help determine the enzymes' distinctive three-dimensional shapes and the specific chemical reactions they catalyze.
It's difficult to identify what metals are within proteins because typical analyses break apart proteins, often separating metal from protein. Saito used a liquid chromatography mass spectrometer to distinguish and measure separate individual Borrelia proteins according to their chemical properties and infinitesimal differences in their masses. Then he used an inductively coupled plasma mass spectrometer to detect and measure metals down to parts per trillion. Together, the combined analyses not only measured the amounts of metals and proteins, they showed that the metals are components of the proteins.
"The tools he has are fantastic," Culotta said. "Not too many people have this set of tools to detect metalloproteins."
The experiments revealed that instead of iron, Borrelia uses that element's next-door neighbor on the periodic chart, manganese, in certain Borrelia enzymes. These include an amino peptidase and an important antioxidant enzyme called superoxide dismutase.
Superoxide dismutase protects the pathogens against a second defense mechanism that the body throws against them. The body bombards pathogens with superoxide radicals, highly reactive molecules that cause damage within the pathogens. Superoxide dismutase is like an antioxidant that neutralizes the superoxides so that the pathogens can continue to grow.
The discoveries open new possibilities for therapies, Culotta said. "The only therapy for Lyme Disease right now are antibiotics like penicillin, which are effective if the disease is detected early enough. It works by attacking the bacteria's cell walls. But certain forms of Borrelia, such as the L-form, can be resistant because they are deficient in cell walls."
"So we'd like to find targets inside pathogenic cell that could thwart their growth," she continued. "The best targets are enzymes that the pathogens have, but people do not, so they would kill the pathogens but not harm people." Borrelia's distinctive manganese-containing enzymes such as superoxide dismutase may have such attributes.
In search of new avenues of attack, the groups are planning to expand their collaborative efforts by mapping out all the metal-binding proteins that Borellia uses and investigating biochemical mechanisms that the bacteria use to acquire manganese and directs it into essential enzymes. Knowing details of how that happens offers ways to disrupt the process and deter Lyme Disease.
The authors of the new study are J. Daphne Aguirre, Hillary Clark, Christine Vazquez, Shaina Palmere, and Culotta (JHU Bloomberg School of Public Health); Saito and Matthew McIlvin (WHOI); Denise Grab (JHS School of Medicine); Janakiram Seshu (University of Texas); and P. John Hart (University of Texas Health Science Center).
http://www.lymeneteurope.org/forum/view ... f=5&t=4501
Toch zit ik dan met de vraag: als Borrelia dus mangaan vreet, moet je hem er dan juist wel of niet mee voeden?
Hoe denk jij daarover?
P.S. Misschien een idee om in het topic WETENSCHAP een speciaal onderwerp Mangaan te openen?
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: Ma 4 Feb 2013 14:22
Re: iemand bekent met zuur base balans?
Nope nog nooit van gehoord. Ik moest niet zoveel weten van supp's vanuit dbb perspectief zijn ze imo zwaar overrated. Bij lyme patienten ligt dat anders. En ja, spierpijn zonder inspanning, heb er gelukkig zelf geen last van maar het is idd niet te vergelijken met spierpijn door training. Ook daar weet ik niet zoveel over toe te voegen.
-
- Berichten: 373
- Lid geworden op: Di 21 Feb 2012 8:44
Re: iemand bekent met zuur base balans?
of je aan moet/wilt vullen is een eigen keus,
het probleem is dat borrelia meerdere dingen nodig heeft ,ook bepaalde aminozuren,enzymen,
magnesium etc etc..de lijst is lang.
Die verschillende jasjes die de bacterie aantrekt dat neemt een verscheidenheid aan voedingsstoffen.
Zou je niets aanvullen,dan kan je ook wel ophouden met eten bij wijze van spreken. mangaan zit ook rijkelijk in thee bijv.,1 liter thee heb je al de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mangaan te pakken en dan heb ik het nog niet eens over andere voedingsmiddelen waar mangaan in zit.
De bacterie heeft dingen nodig maar jij des te harder.
Ik heb het een tijdje geprobeerd om dingen juist niet aan te vullen,de bacterie gaat er echt niet dood van en je eigen gezondheid komt wel op het spel te staan(wat de bacterie sterker maakt.)
Ik vul nu alles aan en kan ook merken dat dat mijn gezondheid sterk verbeterd heeft,meer weerstand,
bewegen doet ook veel goeds,het is het totale plaatje.
In die kliniek in Zwitzerland werken ze ook zo,geen ab heb je nodig maar wel veel supplementen.
ik was het een beetje zat eerlijk gezegd dat je geheugen op een 0 punt zit en je het gevoel hebt of ben je een alzheimer patient,zelfde met peespijn,je bent er een keertje klaar mee,of je schildklier hapert, de lijst is lang.
dat geld ook voor spierpijn,pijn in bindweefsel,hartproblemen, blaasproblemen,zenuwpijntjes/trekjes,trillen in de armen en benen,etc etc.
schade opbouwen door niet aanvullen is voor mij geen optie ook niet als de bacterie mee eet,dat doet hij toch wel ook al vul je niets aan.
een ander vb ;
genoeg bacterien in de co-infecties nemen ijzer,een reden om niet aan te vullen? en hoe komt het dan met je rode bloedcellen? zie hier een stukje over rode bloedcellen en bijv zuurstoftransport in je lichaam.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedcel
Dat moet je zelf weten of je aanvult of niet.(Sommige mensen zijn bang om aan te vullen,begrijpelijk)
mangaan is niet onbelangrijk, het speelt een rol bij de stofwisseling van aminozuren ,cholesterol en koolhydraten,
speelt een rol bij de opbouw van botten,kraakbeen,bindweefsels,verzorgd pezen en gewrichtsbanden.
mangaan wordt opgeslagen in de mitochrondrien ,de energiefabriekjes van de cel.
je kan idd een topic hierover openen,het is geen onbelangrijk sporenelement.
ik zeg erbij hoge concentraties zijn niet aan te bevelen,maar te laag zeer zeker niet,altijd met beleid doseren.
het probleem is dat borrelia meerdere dingen nodig heeft ,ook bepaalde aminozuren,enzymen,
magnesium etc etc..de lijst is lang.
Die verschillende jasjes die de bacterie aantrekt dat neemt een verscheidenheid aan voedingsstoffen.
Zou je niets aanvullen,dan kan je ook wel ophouden met eten bij wijze van spreken. mangaan zit ook rijkelijk in thee bijv.,1 liter thee heb je al de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid mangaan te pakken en dan heb ik het nog niet eens over andere voedingsmiddelen waar mangaan in zit.
De bacterie heeft dingen nodig maar jij des te harder.
Ik heb het een tijdje geprobeerd om dingen juist niet aan te vullen,de bacterie gaat er echt niet dood van en je eigen gezondheid komt wel op het spel te staan(wat de bacterie sterker maakt.)
Ik vul nu alles aan en kan ook merken dat dat mijn gezondheid sterk verbeterd heeft,meer weerstand,
bewegen doet ook veel goeds,het is het totale plaatje.
In die kliniek in Zwitzerland werken ze ook zo,geen ab heb je nodig maar wel veel supplementen.
ik was het een beetje zat eerlijk gezegd dat je geheugen op een 0 punt zit en je het gevoel hebt of ben je een alzheimer patient,zelfde met peespijn,je bent er een keertje klaar mee,of je schildklier hapert, de lijst is lang.
dat geld ook voor spierpijn,pijn in bindweefsel,hartproblemen, blaasproblemen,zenuwpijntjes/trekjes,trillen in de armen en benen,etc etc.
schade opbouwen door niet aanvullen is voor mij geen optie ook niet als de bacterie mee eet,dat doet hij toch wel ook al vul je niets aan.
een ander vb ;
genoeg bacterien in de co-infecties nemen ijzer,een reden om niet aan te vullen? en hoe komt het dan met je rode bloedcellen? zie hier een stukje over rode bloedcellen en bijv zuurstoftransport in je lichaam.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedcel
Dat moet je zelf weten of je aanvult of niet.(Sommige mensen zijn bang om aan te vullen,begrijpelijk)
mangaan is niet onbelangrijk, het speelt een rol bij de stofwisseling van aminozuren ,cholesterol en koolhydraten,
speelt een rol bij de opbouw van botten,kraakbeen,bindweefsels,verzorgd pezen en gewrichtsbanden.
mangaan wordt opgeslagen in de mitochrondrien ,de energiefabriekjes van de cel.
je kan idd een topic hierover openen,het is geen onbelangrijk sporenelement.
ik zeg erbij hoge concentraties zijn niet aan te bevelen,maar te laag zeer zeker niet,altijd met beleid doseren.
-
- Berichten: 68
- Lid geworden op: Ma 4 Feb 2013 14:22
Re: iemand bekent met zuur base balans?
Ben het helemaal met je eens, sniper.
-
- Berichten: 263
- Lid geworden op: Wo 7 Nov 2012 0:31
Re: iemand bekent met zuur base balans?
goedendag allemaal...
even een vraagje betreft l carnitine
heeft dit bij iedereen positief effect gehaald hiero?
en werd t bij jullie eerst erger ?
en ik knapte altijd zo op van azytromycine... ik vond hier iets heel intresants wat denken jullie er van ??
ik zie er ook namelijk mogenlijke verklaring in why juist dan antobioticum altijd zoon klachte remmer was betreft me spierklachten
viewtopic.php?f=8&t=3397
gebruik nu aminozuren hoeveel slikken jullie daarvan ?
en hoeveel ist beste om goed resultaat te behalen
en dat doe ik in kombinatie met eiwit poeder ( hou ik wel wat stijvere spieren aan over..)
alvast bedankt mvg sostie....
even een vraagje betreft l carnitine
heeft dit bij iedereen positief effect gehaald hiero?
en werd t bij jullie eerst erger ?
en ik knapte altijd zo op van azytromycine... ik vond hier iets heel intresants wat denken jullie er van ??
ik zie er ook namelijk mogenlijke verklaring in why juist dan antobioticum altijd zoon klachte remmer was betreft me spierklachten
viewtopic.php?f=8&t=3397
gebruik nu aminozuren hoeveel slikken jullie daarvan ?
en hoeveel ist beste om goed resultaat te behalen
en dat doe ik in kombinatie met eiwit poeder ( hou ik wel wat stijvere spieren aan over..)
alvast bedankt mvg sostie....
-
- Berichten: 263
- Lid geworden op: Wo 7 Nov 2012 0:31
Re: iemand bekent met zuur base balans?
@sniper
Waar bestel jij je alka tabletten
Want ben eens gaan zoeken maar in veel zitten natriumbicarbonaat
En weet niet of dat goed is of niet
Gr sostie
Waar bestel jij je alka tabletten
Want ben eens gaan zoeken maar in veel zitten natriumbicarbonaat
En weet niet of dat goed is of niet
Gr sostie
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten