Wereldwijd Protest Monsanto 25 mei 2013

Voor informatie en discussie over complottheorieën en andere duistere kwesties, al dan niet gerelateerd aan de ziekte van Lyme.
Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Wereldwijd Protest Monsanto 25 mei 2013

Berichtdoor Tulipano » Zo 19 Mei 2013 19:23

Wie is Monsanto? Bekijk het filmpje op:

http://www.ahealthylife.nl/wereldwijd-p ... e-ook-mee/Monsanto is een chemiebedrijf dat vroeger gif produceerde voor in de oorlog. Het ontbladeringsmiddel “Agent Orange”, dat is gebruikt in de oorlog met Vietnam, komt uit hun koker. Toen de oorlog voorbij was, is het bedrijf maar bestrijdingsmiddelen gaan maken van dezelfde bestanddelen als het gifgas in de oorlog. Alles gaat door het gif dat dit bedrijf produceert dood en daarom zijn ze op de proppen gekomen met genetische manipulatie. Via genetische manipulatie kunnen gewassen resistent worden voor gif en blijven hierdoor overeind staan, terwijl onkruid en insecten zoals onze lieve bijen, het loodje leggen. Er is al heel wat onderzoek gedaan naar GM gewassen en de risico’s liegen er niet om, zo zijn er tumoren, onvruchtbaarheid en geboorteafwijkingen vastgesteld na een GM dieet bij ratten.

Ook produceert Monstanto zelfmoordzaad, dat na één jaar automatisch zichzelf vernietigt, zodat boeren afhankelijk worden. Mocht het zo zijn dat Monsanto’s GM zaden van deze planten uitwaaien naar een nabij gelegen weiland, dan kan de onschuldige boer een proces verwachten omdat er geen licentiekosten zijn afgedragen aan Monsanto.

Op 25 maart dit jaar is er door Obama een wet getekend, genaamd de Monsanto Protection Act, die het bedrijf beschermt tegen juridische claims. Ook in Europa wordt er steeds meer gelobbyd en mag er inmiddels alleen nog maar zaaigoed gebruikt worden dat door de EU is goedgekeurd.

Er zitten bij de EFSA (European Food Safety Authority) en op het ministerie in Brussel erg veel mensen die afkomstig zijn uit het bedrijfsleven. Deze mensen helpen graag hun ex-werkgever zoals Monsanto aan meer voet aan de grond in Europa. Als het zo doorgaat is onze directe voeding niet veilig meer en zullen we worden gedicteerd door een chemisch zadenconcern zonder moraal.

Op 25 mei zal er wereldwijd in meer dan 250 steden geprotesteerd worden om dit een halt toe te roepen. Doe mee en geef je op in één van de facebook groepen:
Amsterdam
Wageningen


bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Wereldwijd Protest Monsanto 25 mei 2013

Berichtdoor bamboe » Ma 20 Mei 2013 16:44

Dr. Vandana Shiva: new fascism...
https://www.youtube.com/watch?v=dfUMHhrQamw

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Wereldwijd Protest Monsanto 25 mei 2013

Berichtdoor Tulipano » Ma 20 Mei 2013 20:45

Bron: dagblad Trouw, 24 sept. 2012
Door: Nienke Schipper
De Europese Commissie wil een onderzoek naar genetisch gemodificeerde maïs. Uit een vorige week gepubliceerde studie blijkt dat ratten die werden gevoed met genetisch gemodificeerde mais twee keer vaker kans hadden op tumoren dan ratten die organische maïs kregen. Bovendien zouden de ratten ook aanzienlijk vaker lever- en nierschade oplopen.


De conclusies komen uit het boek 'Iedereen proefkonijn' van Gilles-Eric Séralini, professor moleculaire biologie aan de universiteit van Caen. Vorige week publiceerden zowel het Franse tijdschrift Le Nouvel Observateur als het vakblad Food and Chemical Toxicology de resultaten van het onderzoek.

Volgens Séralini veegt de studie de vloer aan met een officiële waarheid dat genetisch gemodificeerde maïs onschadelijk is. "Zelfs in kleine doses blijkt de onderzochte genetisch gemanipuleerde maïs zwaar giftig en vaak dodelijk te zijn voor de ratten. De maïs is zelfs zo gevaarlijk dat als het om een medicijn zou gaan, het gebruik ervan onmiddellijk gestaakt zou worden in afwachting van nieuw onderzoek. Het is echter dezelfde maïs die we op ons bord vinden, via vlees, eieren en melk."

De onderzoekers, onder leiding van Gilles-Eric Séralini, deelden 200 ratten - 100 vrouwelijke en 100 mannelijke - in verschillende groepen van telkens tien dieren op. Sommige kregen genetisch gemodificeerde mais te eten van zadenlaverancier Monsanto. Die maïs is resistent tegen onkruidverdelger Roundup waarmee een gedeelte van de planten was behandeld.
Andere ratten kregen onbehandelde gewone mais en variabele dosissen Roundup in hun drinkwater, waarbij de laagste concentratie volgens de onderzoekers ook in drinkwater voorkomt. Een controlegroep kreeg gewone mais en gewoon water voorgeschoteld.

Volgens de onderzoekers is het onderzoek waardevoller dan andere studies omdat het experiment twee jaar duurde, de normale levensduur van een rat. Eerdere studies en de wettelijk verplichte proeven die de biotechbedrijven moeten uitvoeren duren standaard 90 dagen.

De ratten die transgene mais te eten kregen, stierven vaker voortijdig. Dat was voor 50 procent van de mannelijke en 70 procent van de vrouwelijke ratten het geval, terwijl het in de controlegroep maar om 30 en 20 procent van de dieren ging.

Sceptisch
Experts noemen de studie controversieel omdat niet van alle ratten is vastgelegd hoeveel ze aten en wat de groeicurve was. Dat kunnen ook factoren zijn die van invloed zijn op de ontwikkeling van tumoren. Bovendien is voor het experiment gebruik gemaakt van een soort rat die sowieso snel tumoren ontwikkelt.

Volgens Tom Sanders, hoofd voedingswetenschappelijk onderzoek bij King's College in Londen zijn de gehanteerde statistische methodes onconventioneel en eerder 'statistisch gevis' dan wetenschap.

Mark Tester, onderzoeker en professor bij het Australische Centrum 'Plant Functional Genomics' aan de universiteit van Adelaide, vraagt zich af waarom de uitkomsten van het onderzoek niet bij eerdere studies naar voren zijn gekomen. "Als de effecten werkelijk zo relevant zijn voor voor mensen, waarom vallen de Noord-Amerikanen dan niet bij bosjes neer? Daar zitten genetisch gemodificeerde gewassen al jaren in de voedselketen."

Volgens Thomas Helscher, woordvoerder van Monsanto, wereld's grootste leverancier van genetisch gemodificeerde maïs en producent van het onkruidbestrijdingsmiddel Roundup, zal het bedrijf de studie grondig bestuderen. "Maar", voegde hij eraan toe, "al meer dan honderd voedselstudies bevestigen voortdurend dat genetisch gemodificeerde maïs veilig is".http://www.trouw.nl/tr/nl/4516/Gezondhe ... rgif.dhtml

en:

http://rt.com/news/monsanto-rats-tumor-france-531/

en:

http://bestmeal.info/monsanto/company-h ... l#timeline

en

http://www.niburu.eu/gezondheid/4856-ag ... rd-voedsel

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Wereldwijd Protest Monsanto 25 mei 2013

Berichtdoor Tulipano » Do 23 Mei 2013 20:56


Aanstaande zaterdag gaan er 2 miljoen mensen wereldwijd de straat op. Ook in Amsterdam, Den Haag, Leiden, Bergschenhoek en Wageningen kun je om 14 uur aansluiten bij het grote protest tegen de op hol geslagen grootmacht Monsanto. Wellicht denk je nog steeds: ‘Hoezo?’. Ik leg het nog even voor je uit.


#1 ‘Seeds of suicide’

Sinds Monsanto in de jaren ’90 India binnen is gedrongen hebben naar schatting 200.000 Indiase boeren zelfmoord gepleegd door de schulden die de patenten van Monsanto met zich meebrachten. Deze grote tragedie noemen ze ook wel de GM-genocide. De entree van grote coöperaties in India veranderde de landbouw binnen zeer korte tijd. De boeren waren verplicht elk jaar nieuwe zaden aan te schaffen, waardoor ze met een grote schuld opgezadeld werden. De enige manier om daar onderuit te komen en je familie niet mee die ellende in te trekken is om jezelf van het leven te beroven. Met als gevolg 200.000 zelfmoorden.


#2 Monsanto’s verknipte werkwijze – patenten op zaden

Monsanto is giga-groot. Monsanto is giga-machtig. Monsanto heeft met het DNA van gewassen zoals maïs, soja en katoen geknoeid om ze ‘super-fantastische-Monsanto-gewassen’ te maken (Genetisch gemanipuleerde of GM-gewassen). Daar hebben ze nu patent op met als gevolg dat boeren die hun gewassen kweken elk jaar van Monsanto nieuwe zaden + hun chemische zooi moeten kopen. En al zou je zaden van je planten voor volgend jaar stiekem willen gebruiken, dan kan dit niet, omdat Monsanto de gewassen dusdanig heeft gemanipuleerd dat ze geen zaden meer produceren. Jammer maar helaas. Onlangs heeft een Amerikaanse boer van 75 jaar overigens nog $84.456 moeten betalen aan Monsanto omdat de beste man een rechtszaak verloor van deze verdorven grootmacht. En ken je kruisbestuiving nog van biologie van vroeger? Nou mochten jouw gewassen per ongeluk een babytje maken met die van Monsanto, dan staan jij en je ondankbare planten zwaar bij Monsanto in het krijt, want Monsanto ziet dat als een inbreuk op hun patent. En juridisch gezien winnen ze dat soort absurde rechtzaken dus ook nog. Ze pakken je, geloof me.


#3 Alles kapot

Als boer zijnde is de ‘patent-ellende’ niet het enige dat je met een opgedrongen abonnement van Monsanto meekrijgt. Bende gek! Hun planten zijn dusdanig genetisch gemanipuleerd dat ze alleen in combinatie met RoundUp Ready Glyfosaat geproduceerd kunnen worden. Dat is een landbouwgif dat per vliegtuig over de enorme GM-velden wordt gespoten en ALLES kapot maakt behalve Monsanto’s GM-gewassen. Dit natuurlijk om insecten en onkruid te doden. Ook niet superefficiënt want de natuur is sterk, en ze heeft als reactie hierop weer resistente insecten en onkruid geproduceerd. RoundUp Ready zorgt er daarbij ook nog eens voor dat de gronden waarop wij onze gewassen moeten verbouwen helemaal naar de naai gaan. RoundUp Ready spoelt uit naar grondwater, rivieren en dus drinkwater. Met als gevolg dat alle organismen die in de omliggende wateren liggen hun kans op leven ook wel op hun buik kunnen schrijven. Met een groot verlies van biodiversiteit tot gevolg.


#4 GM gezond?

In gebieden waar RoundUp Ready gespoten wordt komen veel geboorteafwijkingen, huidziekten en ademhalingsproblemen voor. Wederom niet iets wat we moeten willen. Daarbij komt nog dat het onduidelijk is of het eten van Monsanto’s troep wel gezond is? Vorig jaar hebben Franse wetenschappers een onderzoek gepubliceerd waarbij ze ratten 2 jaar lang GM-maïs hebben laten eten. Na twee jaar hadden de ratten tumoren zo groot als pingpongballen. Er is veel kritiek op het onderzoek geweest, dus of het eten van GM-gewassen goed voor je is blijft helaas onduidelijk.


#5 En nu proberen ze Europa ook binnen te dringen

Monsanto heeft wereldwijd een grote vinger in de politieke pap en is nu ook zijn weg aan het zoeken hun troep in Europa te verbouwen, het enige continent dat GM-gewassen nog niet geaccepteerd heeft. Onlangs was ik op een conferentie van Britse boeren over de toekomst van hun vak. Na een uur begon ik te twijfelen of dat ik niet op een promotiepraatje terecht was gekomen van GM-gewassen.. Het meest hilarische van die conferentie vond ik nog de lezing van een Britse zakenman/boer die onlangs een miljoenendeal had gesloten in Argentinië. Trots opende deze onbeholpen man zijn toespraak met hoe hij zijn zakken had gevuld met een GM-deal, waarna hij op het einde in het vragenpanel de opmerking eruit gooide: ‘Serieus, GM-gewassen worden over de hele wereld toegepast en zijn een groot financieel succes. En wij maken ons hier in Europa nog zorgen over gezondheid? Tssss…?’ JA MENEER, DIT IS EUROPA. WIJ DENKEN NA OVER DINGEN VOORDAT WE ZE TOEPASSEN.

Monsanto, de agrarische bende van ellende.

Doen we niets, dan zal deze bende van ellende zich verder uitbreiden, ook in Europa, en uiteindelijk eigenaar zijn van ons voedsel. Dat moeten we niet willen. Voedsel moet in handen zijn van het volk, niet in handen van verdorven coöperaties.

Nu weet je waarom. Protesteer hier tegen, aanstaande zaterdag in Amsterdam, Den Haag, Leiden, Bergschenhoek en Wageningen om 14.00 uur.


http://www.visionair.nl/analyses/25-mei ... -monsanto/

en voor de connectie Bill Gates - Monsanto:

http://www.vrijewereld.org/2012/07/30/d ... oundation/
of:
http://www.infowars.com/bill-gates-medi ... t-founder/
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Wereldwijd Protest Monsanto 25 mei 2013

Berichtdoor bamboe » Vr 24 Mei 2013 10:51

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... ISlE#gid=0

Hier kun je zien waar wereldwijd de protesten tegen monsanto zijn

Troptard
Berichten: 591
Lid geworden op: Do 6 Dec 2012 16:30
Locatie: Belgie

Re: Wereldwijd Protest Monsanto 25 mei 2013

Berichtdoor Troptard » Vr 24 Mei 2013 14:24

Schitterende cartoon tulp ! Bedankt om het protest ffn in de kijker te brengen ;)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.
Elke wijze uil begon ooit als uilskuiken

Troptard
Berichten: 591
Lid geworden op: Do 6 Dec 2012 16:30
Locatie: Belgie

Re: Wereldwijd Protest Monsanto 25 mei 2013

Berichtdoor Troptard » Vr 24 Mei 2013 18:08

http://youtu.be/5XRl_22qrj0

De ondankbare plant ( vermoeddelijk een monsantoplant )
Elke wijze uil begon ooit als uilskuiken

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Wereldwijd Protest Monsanto 25 mei 2013

Berichtdoor Tulipano » Vr 24 Mei 2013 22:17

Lekker melig :lol:
Boodschap: Mocht je ooit een plant adopteren, geef hem dan geen Pocon maar Round Up! Want anders .........

Tulipano
Berichten: 2342
Lid geworden op: Di 19 Apr 2011 19:52

Re: Wereldwijd Protest Monsanto 25 mei 2013

Berichtdoor Tulipano » Za 25 Mei 2013 22:30


bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Wereldwijd Protest Monsanto 25 mei 2013

Berichtdoor bamboe » Zo 26 Mei 2013 13:55

Rattenstudie over gmo: zie de foto's: http://www.naturalnews.com/037249_GMO_s ... amage.html
GMO-voeding en onvruchtbaarheid: http://gentechvrijvoedsel.nl/video/onvruchtbaarheid
Who is the guineapig now?
(wie is nu het proefkonijn?)
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen te bekijken van dit bericht.


Terug naar “Area 51”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten