Transversa Myelitis: Lyme – Sarcoïdose - B12 - Koper tekort

Medische onderwerpen die betrekking hebben op de ziekte van Lyme, maar die niet passen bij "Wetenschap", met vragen, informatie en discussie over bijv. preventie, symptomen, diagnose en behandeling.
Gebruikersavatar
Diesel
Berichten: 224
Lid geworden op: Za 11 Mei 2013 11:52

Transversa Myelitis: Lyme – Sarcoïdose - B12 - Koper tekort

Berichtdoor Diesel » Zo 14 Jul 2013 12:30

Transversa Myelitis: Lyme – Sarcoïdose - B12 - Koper tekort

Zowel algemene neurologen en neurologen met een breed spectrum van subspecialisatie interesse worden vaak gevraagd patiënten met aandoeningen van het ruggenmerg te evalueren. Transversa Myelitis is een neurologisch syndroom dat wordt veroorzaakt door ontsteking van het ruggenmerg.

http://www.medicinfo.nl/%7Be453e8ae-e81 ... f38fd6%7D#

Verschijnselen

Bij een deel van de patiënten beginnen de klachten met koorts, hoofdpijn en een algemeen ziektegevoel. Ze krijgen pijn in de rug. Die straalt vaak uit naar de benen. Na enkele dagen tot weken volgt steeds erger wordend krachtverlies en gevoelloosheid van de benen. Daarbij kunnen ze last krijgen van onwillekeurige bewegingen (spasmen), pijnlijke krampen en prikkelingen of tintelingen in de benen. Ook hebben patiënten vaak problemen met het plassen en de ontlasting. Als de ontsteking hoog in het ruggenmerg zit, kunnen patiënten klachten krijgen aan de armen en de ademhaling. Soms raken ze volledig verlamd. De verschijnselen kunnen binnen enkele uren tot dagen (acuut) optreden. Soms duurt het enkele weken (subacuut).

Neurological Complications of Lyme Disease

http://med.brown.edu/neurology/articles/sr21608.pdf

Myelopathy. Patients may present with symptoms of transverse myelitis so that Lyme disease should be considered in the diagnosis of these patients. 11, 14

Myelitis, Transverse Myelitis Causes Pain, Paralysis, Spinal Cord Inflammation Symptoms

http://www.healthblurbs.com/myelitistra ... -symptoms/
Also, transverse myelitis has been known to be associated with:

• bacterial infection ~ syphilis, TB, Lyme disease

Some suggest transverse myelitis may be in the realm of an autoimmune disorder because some affected by lupus, Sjogren’s syndrome and sarcoidosis have experienced the pain and paralysis caused by this spinal cord inflammation.

De infectie connectie...Transversa M

Transversa Myelitis: Symptomen, Oorzaken en Diagnose

Joanne Lynn, M.D.

http://www.eskimo.com/~myelitis/tm.htm

Oorzaken van Myelopathie en Myelitis Transversa:

Ziekten die in verband worden gebracht met Myelitis Transversa

Para-infectieus (optredend tijdens en in verband met een acute infectie of een infectie-episode).

Viraal: herpes simplex, herpes zoster (gordelroos), cytomegalovirus, Epstein-Barr virus, enterovirussen (polio, Coxsackie virus, echovirus), humaan T-cell leukemie virus (HTLV), humaan immunodeficiëntie virus (HIV), influenza (griep), rabiës (hondsdolheid).

Bacterieel: Mycoplasma pneumoniae, Lyme borreliose (ziekte van Lyme), syfilis, tuberculose

Postvaccinaal (rabiës, koeienpokken)

Systemische auto-immuun ziekten

Systemische lupus erythematose
Syndroom van Sjögren
Sarcoïdose (Ziekte van Besnier-Boeck)
Multiple Sclerose

Myelitis ontwikkeld zich vaak in de setting van virale of bacteriële infecties, vooral diegenen die huiduitslag kunnen veroorzaken (bijv. mazelen (rubeola), waterpokken (varicella), pokken (variola), rodehond (rubella), griep en de bof).

Echter, experts menen dat in veel gevallen de infectie een verstoring van het immuunsysteem veroorzaakt die leidt tot een indirecte auto-immuun aanval op het ruggenmerg, in plaats van een directe aanval door het organisme. Eén theorie om deze abnormale activering tegen menselijk weefsel te verklaren wordt "moleculaire nabootsing" genoemd. Deze theorie stelt dat een ziekteverwekker een molecuul kan bevatten dat gelijkenis vertoont met, oftewel een "nabootsing" is van, een molecuul in het ruggenmerg. Wanneer het lichaam een immuunrepons op gang brengt tegen de aanval van het virus of de bacterie, reageert het ook op het molecuul in het ruggenmerg dat gelijkaardige structurele kenmerken heeft. Dit leidt tot een ontsteking en beschadiging binnenin het ruggenmerg.

Wellicht is myelitis transversa een vrij ongebruikelijke manifestatie van een aantal auto-immuun ziekten, waaronder systemische lupus erythematose (SLE), het syndroom van Sjögren, en Sarcoïdose.

Sarcoïdose is een multisystemische ontstekingsziekte met onbekende oorzaak die zich manifesteert door vergrote lymfeklieren, longontsteking, verschillende huidlaesies, en aantasting van de lever en andere organen. In het zenuwstelsel kunnen verschillende zenuwen, alsook het ruggenmerg, aangetast zijn. De diagnose wordt in het algemeen onderbouwd met een biopsie die kenmerken aantoont van de ontsteking die typerend is voor Sarcoïdose.

Diagnose

Soms toont de MRI een ontstekingslaesie binnenin het ruggenmerg. Het is moeilijk om de oorzaak van zo'n ontsteking vast te stellen, omdat er bijna nooit een biopsie wordt uitgevoerd op het ruggenmerg vanwege de schade die veroorzaakt kan worden. In dit geval stuurt de arts daarom bloed op voor bloedonderzoek en testen op SLE en het syndroom van Sjögren, HIV infectie, vitamine B12 tekort, en syfilis.

Een verworven koper deficiëntie kan een klinisch beeld veroorzaken dat een subacute gecombineerde degeneratie, gecombineerde strengziekte gezien bij Vit.B12 deficiëntie, nabootst.

Nutriënten deficiëntie...Transvera M

Sarcoidose, lyme, Vit.B12 en Koper deficiëntie Transversa Myelitis:

An Approach to the Diagnosis of Acute Transverse Myelitis

https://www.orpha.net/data/patho/Pro/en ... 890v01.pdf

The differential diagnosis of acute inflammatory transverse myelitis (ATM) is broad.

Acute transverse myelitis (ATM), an inflammatory myelitis, is one of the causes of acute transverse myelopathy. The three main categories in the differential diagnosis of ATM are demyelination, including multiple sclerosis (MS), neuromyelitis optica (NMO), and idiopathic transverse myelitis; infections such as herpes zoster and herpes simplex virus; and other inflammatory disorders such as systemic lupus erythematosus (SLE) and neurosarcoidosis.


Clinical Presentation of Acute Spinal Cord Disorders

B12 or copper deficiency (usually chronic)

Causes of Acute Myelopathies Resulting from Infectious Agent

Bacterial Spinal cord abscess due to hematogenous spread of systemic infection Mycoplasma, Borrelia burgdorferi (Lyme), Treponema pallidum (syphilis) Mycobacterium tuberculosis

Cerebrospinal Fluid Evaluation in Suspected Infectious Myelitis

Serology
• Herpes simplex virus
• Varicella-zoster virus
• HIV
• Human T-lymphotrophic virus type 1
B. burgdorferi
• Syphilis
• Hepatitis A, B, C
• Mycoplasma
• Parasites

Dr. Dietrich Klinghardt Lyme en Koper deficiëntie:

Lyme disease: A Look Beyond Antibiotics

http://www.samento.com.ec/sciencelib/4l ... otics.html

Amazingly, the most depleted minerals in our Lyme patients are often copper, magnesium, manganese ( in Lyme) and iron (in Babesiosis). Bb and Bartonella need magnesium to duplicate and deplete the host’s body rapidly.

http://desiree.rover.holoversity.eu/wp- ... ghardt.pdf

De mineralen die in Lyme-patienten het meest ontbreken, zijn koper, magnesium, mangaan (in Lyme) en ijzer (in babiose). Voor hun duplicatie hebben Bb en Bartonella magnesium nodig – daarmee maken zij het lichaam van de gastheer al snel deficiënt. Koper en ijzer worden door het immuunsysteem bij fagocytose ingezet.

Zelf bekend met B12 en Koper deficiëntie en de voortspruitende gevolgen hiervan...
Wordt je niet door de kat gebeten dan wel de hond.

Meer info relatie borrelia burgdorferi inzake Sarcoïdose en lyme (cross posting) viewtopic.php?f=4&t=7615

Diesel
''Hij is wijs, die weet, dat hij niets weet''

My weblog tells you more about Vit.B12 deficiency

Lymefighter
Berichten: 176
Lid geworden op: Di 18 Jun 2013 17:55

Re: Transversa Myelitis: Lyme – Sarcoïdose - B12 - Koper tek

Berichtdoor Lymefighter » Zo 14 Jul 2013 13:17

NK gebruiken koper om de spirocheet aan te vallen

B12 is bij altijd onder de maat bij lyme patienten


zelfde geld voor calcium


allemaal zijn ze cruciaal belangrijk
Wat zit er in je systeem? Co infecties? Zware metalen? Infecties? Virussen? Allergies? Je wilt meer weten als alleen Borrelia. Detox detox detox. Restore essentials B12, magnesium, calcium. Then threat spirochete Train je immuunsysteem

Gebruikersavatar
Diesel
Berichten: 224
Lid geworden op: Za 11 Mei 2013 11:52

Re: Transversa Myelitis: Lyme – Sarcoïdose - B12 - Koper tek

Berichtdoor Diesel » Ma 15 Jul 2013 22:38

Bacteriën en koper deficiëntie ...

In chronische infectie situaties, stijgt het ijzer gehalte in de weefsels terwijl het koper weefsel gehalte daalt. Dit weefsel mineralen patroon (verhoogd ijzer/koper ratio), is een sterke indicator voor een chronische infectie.Weefsel koper deficiëntie wordt gewoonlijk gezien bij bacteriële infecties, terwijl verhoogde weefsel koper waarden aangetroffen worden bij chronische virale infecties.(David L. Watts, D.C., Ph.D., F.A.C.E.P.)

De meest gangbare veranderingen in gemeten variabelen, o.a. plasma koper en ceruloplasmine niveaus, worden alleen waargenomen in chronisch koper deficiëntie, en de status hiervan kan bij beide, onafhankelijk van elkaar, veranderen als reactie op een acute fase infectie.

Bijvoorbeeld de standaard Koper en Vit.D3 (25-OH) bepaling zijn weinig specifiek bij acute en chronische ziekten. Beide bepalingen zijn acute fase reactanten. Voor het aantonen van een koper deficiëntie, dan wel koper toxicatie, is aanvullend een ceruloplasmine (transport eiwit koper)bepaling, een 24-uur urine koper uitscheiding gewenst dan wel noodzakelijk. Voor het Vit.D plaatje geldt beide D metabolieten bepalen, zowel de 25D en de 1,25D.

Copper in Microbial Pathogenesis: Meddling with the Metal

http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 2812000327

Overgangsmetalen zoals ijzer, zink, koper en mangaan zijn essentieel voor de groei en ontwikkeling van organismen variërend van bacteriën tot zoogdieren. Talrijke studies hebben zich gericht op het effect van ijzer beschikbaarheid gedurende bacteriële en schimmel infecties, en groeiend bewijs suggereert dat koper eveneens betrokken is in bacteriële pathogenese.

Out of the iron age: new insights into the critical role of manganese homeostasis in bacteria

http://mic.sgmjournals.org/content/147/7/1709.full

Manganese (Mn) is required for the growth and survival of most, if not all, living organisms. Until recently, relatively little was known about how bacteria take up trace nutrients such as Mn, nickel (Ni), copper (Cu) and zinc (Zn), or about how they regulate intracellular levels of these in response to availability and demand. Over the last 5 years a large number of systems involved in these processes have been identified and characterized. This has led to new insights into transition metal ion homeostasis in Gram-positive and Gram-negative bacteria. Metal ions, including Mn, iron (Fe), cobalt (Co), Ni, Cu and Zn, are both essential and potentially toxic. Therefore, homeostatic regulation of their intracellular concentrations is critical.

Mangaan en Borrelia:

Scientists reveal quirky feature of Lyme disease bacteria

http://phys.org/news/2013-03-scientists ... -lyme.html

Scientists have confirmed that the pathogen that causes Lyme Disease—unlike any other known organism—can exist without iron, a metal that all other life needs to make proteins and enzymes. Instead of iron, the bacteria substitute manganese to make an essential enzyme, thus eluding immune system defenses that protect the body by starving pathogens of iron.

"When we become infected with pathogens, from tuberculosis to yeast infections, the body has natural immunological responses," said Valeria Culotta, a molecular biologist at the JHU Bloomberg School of Public Health. The liver produces hepcidin, a hormone that inhibits iron from being absorbed in the gut and also prevents it from getting into the bloodstream. "We become anemic, which is one reason we feel terrible, but it effectively starves pathogens of iron they need to grow and survive," she said.

"If Borrelia doesn't use iron, what does it use?" Culotta asked.

The experiments revealed that instead of iron, Borrelia uses that element's next-door neighbor on the periodic chart, manganese, in certain Borrelia enzymes. These include an amino peptidase and an important antioxidant enzyme called superoxide dismutase.

Superoxide dismutase (SOD) is een klasse van enzymen, welke een aantal verschillende metaalkernen kunnen hebben als actief centrum. SOD is een essentieel enzym dat zuurstofradicalen (agressieve zuurstofdeeltjes) in organismen 'opruimt'. SOD is een metallo, waarvan het actieve centrum wordt bezet door koper en zink, ijzer soms mangaan of nikkel. SOD een belangrijk anti- oxidant enzym dat zink nodig heeft voor zijn structuurstabiliteit en koper voor zijn detoxicatie functie. De koper/zink variant (SOD1) is het effectiefst voor zover bekend.

Manganese and Zinc Regulate Virulence Determinants in Borrelia burgdorferi

http://iai.asm.org/content/early/2013/0 ... 3.abstract

Thus, Mn2+ and Zn2+ appeared to be important in modulation of the RpoS pathway that is essential to the life cycle of the Lyme disease spirochete. This finding supports the emerging notion that transition metals such as Mn2+ and Zn2+ play a critical role in regulation of virulence in bacteria.

Zinc Supplements for Lyme Disease

http://lymediseaseguide.org/lyme-diseas-zinc

The natural response may well be to supplement with zinc or try to achieve high dietary intake, particularly for those with an infection such as Lyme disease. New research, however, makes this approach look highly questionable, if not downright dangerous, as Borrelia burgdorferi (the Lyme disease bacteria) appear to need zinc to survive, for many of the same reasons that we do. Whilst zinc lozenges might be a good idea to reduce the longevity of a cold, taking zinc may be a terrible idea if infected with Lyme disease.

Lyme Disease Bone Pain and Copper Deficiency

http://www.youtube.com/watch?v=yiJ9jOApm4c

trefwoorden: Lyme, koper deficiëntie, collageen, verhoogd homocysteine en B12 deficiëntie.

Diesel
''Hij is wijs, die weet, dat hij niets weet''

My weblog tells you more about Vit.B12 deficiency

Gebruikersavatar
Diesel
Berichten: 224
Lid geworden op: Za 11 Mei 2013 11:52

Re: Transversa Myelitis: Lyme – Sarcoïdose - B12 - Koper tek

Berichtdoor Diesel » Zo 28 Jul 2013 12:27

Lawrence Wilson, MD: Koper en infecties

http://drlwilson.com/articles/copper_to ... ndrome.htm

Serum contents of copper are not a reliable indicator since infections, emotional stress, and possibly potassium deficiency

Copper is critical for aerobic metabolism, so a copper imbalances allows fungal organisms to thrive in the body and must be corrected to reduce these infections, in most cases. This is why some people simply cannot get rid of candida albicans or chronic yeast, parasitic infections, sinus infections and others

Koper is van essentieel belang voor het aerobe metabolisme, een verstoring in de koper balans zorgt ervoor dat schimmel organismes goed gedijen en in de meeste gevallen dient deze verstoring gecorrigeerd te worden om de infecties te verminderen. Hierdoor zijn er mensen die simpel weg niet van hun candida albicans, chronische schimmel infecties, parasitaire infecties, sinus infecties en andere infecties af kunnen komen.

Een onevenwichtige koper balans dient gecorrigeerd te worden om het welig tieren van candida albicans organismen te verminderen in het lichaam.

Sarcoidose – Candidiasis – kattenkrab ziekte - hypercalcemie – laag 25D met teveel 1,25D

http://www.uptodate.com/contents/hyperc ... s-diseases

INTRODUCTION

Hypercalcemia has been described in patients with most granulomatous disorders [1,2]. Among them, sarcoidosis [3-9] and tuberculosis [10-14] are probably most common. Other causes include berylliosis [15], coccidioidomycosis [16], histoplasmosis [17,18], candidiasis [19], Crohn's disease [20,21], Langerhans-cell histiocytosis (also called histiocytosis X, and including eosinophilic granuloma) [22], silicone-induced granulomas [23], cat-scratch disease [24], Wegener's granulomatosis [25], and Pneumocystis carinii pneumonia [26].

SARCOIDOSIS

Increased intestinal calcium absorption induced by high serum calcitriol concentrations (1,25-dihydroxyvitamin D, the most active metabolite of vitamin D) is the primary abnormality, although a calcitriol-induced increase in bone resorption may also contribute [5-8].

In normal subjects, the conversion of 25-hydroxyvitamin D (calcidiol) to calcitriol occurs via a 1-hydroxylase (CYP27B1) in the kidney proximal tubule that is under the physiologic control of parathyroid hormone (PTH), fibroblast growth factor 23 (FGF23), and the serum phosphate concentration. (See "Metabolism of vitamin D".) Hypercalcemia normally suppresses the release of PTH and therefore the production of calcitriol, but in sarcoidosis and other granulomatous diseases, activated mononuclear cells (particularly macrophages) in the lung and lymph nodes produce calcitriol from calcidiol independent of PTH [5-8].

Hypercalcemia in disseminated candidiasis

http://www.readcube.com/articles/10.1016/0002-9343(83)91033-1

Infection with pneumocystis carinii (4), mycobacterium avium (5,6), cryptococcus neoformans and coccidioides immitis (7,8), candidiasis (9), and plasma cell malignancy (with concurrent Epstein-Barr virus infection) (10) have all been reported to be associated with hypercalcemia and elevated levels of in HIV patients

Hypercalcemia in a patient with disseminated paracoccidioidomycosis: a case report

http://www.jmedicalcasereports.com/content/2/1/262

Introduction

Hypercalcemia is well described in various granulomatous disorders, such as sarcoidosis, tuberculosis, berylliosis, leprosy and fungal infections. Among the fungal diseases, disseminated candidiasis, histoplasmosis, cryptococcosis and coccidioidomycosis have rarely been implicated as causes of hypercalcemia [1-5]. In this report we describe a patient in whom hypercalcemia was associated with disseminated infection with Paracoccidioides brasiliensis and a high normal serum level of 1,25-dihydroxyvitamin D.

On the 13th day of hospitalization, the ionized calcium level had decreased to 1.34 mmol/l and on the day of discharge from hospital this level was 1.26 mmol/l. The patient received follow-up examinations until May 2007 and during this time has been asymptomatic, with normal levels of serum calcium and 1,25-dihydroxyvitamin D (22.4 pg/ml).

Normaal waarde 1,25D 22.4 pg/ml = 56 pmol/l

Dr. Klinghardt over Lyme -> Sarcoidose -> Vit.D:

http://desiree.rover.holoversity.eu/wp- ... ghardt.pdf

Vaak ontwikkelen patiënten vaak sarcoïdose, dat vervolgens meestal niet wordt herkend. De door Lyme geïnfecteerde lymfknopen produceren abnormale hoeveelheden 1,25 dihydroxy vitamine D. Vaak ontwikkelt de patiënt, samen met andere typerende Lyme symptomen, een duidelijke vorm van osteoporose. meestal aan de ruggenwervel. Met waarden boven de 45 toont een 1.25 di-OH vit D labtest de pathologie meestal aan, waarna het Marshall Protocol dient te worden ingezet.

ILADS 2010 Conference Takeaways

http://www.betterhealthguy.com/ilads-20 ... -takeaways

Dr. Norton Fishman shared information on the immune system and cytokines:

Vitamin D3 is turned by liver into D,25 which is converted to D1,25. Macrophages increase Vitamin D1,25 production when activated. Many Lyme patients have high D1,25 and low D,25 which indicates they have infection. D1,25 downregulates the pro-inflammatory cascade and makes peptide antibiotics. People with higher Vitamin D levels have fewer infections such as TB and flu

ILADS 2012 - Boston Conference Takeaways

http://www.betterhealthguy.com/ilads-20 ... -takeaways

Dr. Kenny de Meirleir

• If toxic levels of 1,25 Vitamin D, should not give more vitamin D.
• Viruses, bacteria, etc. and inflammation lead to Vitamin D 1,25 production

Diesel
''Hij is wijs, die weet, dat hij niets weet''

My weblog tells you more about Vit.B12 deficiency

Merel
Berichten: 189
Lid geworden op: Do 27 Nov 2008 21:15

Re: Transversa Myelitis: Lyme – Sarcoïdose - B12 - Koper tek

Berichtdoor Merel » Wo 7 Aug 2013 12:26

En wat doen jullie nu?
Juist wel of niet vit. d suppleren?

Paar jaar geleden was mijn vit. d 25 OH aan de lage kant en de 1,25 OH te hoog.
Sinds een half jaar gebruik ik ik vit D3 druppels en laatst was mijn vit d 25 OH aan de hoge kant en 1, 25 OH normaal


merel

Gebruikersavatar
Diesel
Berichten: 224
Lid geworden op: Za 11 Mei 2013 11:52

Re: Transversa Myelitis: Lyme – Sarcoïdose - B12 - Koper tek

Berichtdoor Diesel » Vr 23 Aug 2013 11:58

Of jij wel /geen (dan wel een hoeveelheid) Vit.D suppletie wilt slikken is een keuze, die jij in overleg met je behandelend (Lyme)arts met kennis van: werking van beide Vit.D metabolieten bij gezondheid en ziekte dient te maken. Namelijk wel of niet D suppleren op basis van tal van variabelen c.q. factoren gelet op jouw persoonlijke situatie.

Symptoms and treatment recommendations as well as a description of some of the risk factors which can cause a chronic form of Lyme Disease

http://www.borreliose-nachrichten.de/wp ... liosis.pdf

by Dr. Petra Hopf-Seidel (revised August 2012)

Translated by Birgit Jürschik-Busbach, Karin van der Ent and the author, with the assistance of Jonathan David Phillips and Yannic Busbach

Vitamin D: If low levels of Vit. D (1,25-OH) are found in the blood, Vit. D preparations, dissolved in an oil base (capsules or liquid), should be given regularly in an amount of ca. 20 000 IU/week (in Germany: Dekristol® 20 000 IE), dependent on the Vit. D levels in the blood (OTC).

Dr. Hopf-Seidel rept geen woord over de standaard Vit.D3 (25-OH) bepaling. Blijkbaar hanteert deze arts de Vit.D 1,25-dihydroxy bepaling als norm voor evt. gebruik van Vit.D suppletie. Met de vingerverwijzing: wanneer de bloedwaarde 1,25D waarde laag is.

Co-existence of acute transverse myelitis and Guillain‐Barré syndrome associated with Bartonella henselae infection

http://www.ingentaconnect.com/content/m ... awler=true

Cat scratch disease (CSD) is a benign, self-limiting condition associated with Bartonella henselae. Neurological manifestations are uncommon. Acute transverse myelitis and Guillain‐Barré syndrome have been reported rarely with CSD. This report describes a 12-year-old boy with acute transverse myelitis and Guillain‐Barré syndrome associated with CSD.

Transverse Myelitis Associated with Probable Cat-Scratch Disease in a Previously Healthy Pediatric Patient

http://cid.oxfordjournals.org/content/31/2/609.long

Bartonella henselae (Classical Cat Scratch Disease)

http://www.cvm.ncsu.edu/vhc/idm/sa08-ca ... isease.php

Approximately 10% of currently recognized B. henselae cases are accompanied by atypical manifestations, including tonsillitis, encephalitis, endocarditis, cerebral arteriosis, transverse myelitis, granulomatous hepatitis and/or splenitis, osteolysis, pneumonia, pleural effusion, and thrombocytopenic purura.

Transverse Myelitis Associated with Probable Cat-Scratch Disease in a Previously Healthy Pediatric Patient

http://cid.oxfordjournals.org/content/31/2/609.long

We recently evaluated a patient who developed transverse myelitis associated with probable B. henselae infection. A case of transverse myelitis as a CNS complication of cat-scratch disease was described in an adult patient before the development of specific serology to confirm infection [2]. Our case demonstrates this entity in a pediatric patient in the era of serology-based diagnosis of the disease.

We report the second case of transverse myelitis associated with cat-scratch disease.

Diesel
''Hij is wijs, die weet, dat hij niets weet''

My weblog tells you more about Vit.B12 deficiency

Gebruikersavatar
Diesel
Berichten: 224
Lid geworden op: Za 11 Mei 2013 11:52

Re: Transversa Myelitis: Lyme – Sarcoïdose - B12 - Koper tek

Berichtdoor Diesel » Vr 6 Sep 2013 11:39

Transverse myelitis

http://www.princeton.edu/~achaney/tmve/ ... litis.html

Transverse myelitis (in Latin nomenclature: myelitis transversa) is a neurological disorder caused by an inflammatory process of the spinal cord, and can cause axonal demyelination.

Causes

In some cases, the disease is presumed to be caused by viral infections such as cytomegalovirus (CMV) and has also been associated with spinal cord injuries, immune reactions, schistosomiasis and insufficient blood flow through spinal cord vessels. Acute myelitis accounts for 4 to 5 percent of all cases of neuroborreliosis.[2]

TM can be a rare complication following cat scratch disease.[3]

Transverse Myelitis in 2 Patients With Bartonella henselae Infection (Cat Scratch Disease)

http://cid.oxfordjournals.org/content/45/4/e42.long

Cat scratch disease is usually a benign, self-limiting condition. Neurological manifestations are uncommon and may consist of encephalopathy, seizures, and coma. This report describes 2 cases of transverse myelitis: 1 case in a 46-year-old man who had lymph node biopsy and serological testing results that were positive for Bartonella henselae and 1 case in a 13-year-old adolescent boy who had serological testing results that were positive for B. henselae. These are 2 of the only 3 cases of transverse myelitis associated with cat scratch disease that have been reported since the causative organism was first reported.

Transverse myelitisis one of the neurological manifestations of CSD. In a review of 62 patients with acute transverse myelitis, Berman et al. [17] found that 37% of the patients had had a viral or bacterial infection 5–21 days before presentation.

Diesel
''Hij is wijs, die weet, dat hij niets weet''

My weblog tells you more about Vit.B12 deficiency

cindy1983
Berichten: 19
Lid geworden op: Vr 16 Aug 2013 8:30

Re: Transversa Myelitis: Lyme – Sarcoïdose - B12 - Koper tek

Berichtdoor cindy1983 » Vr 6 Sep 2013 12:18

beste,

dat geloof ik allemaal wat hier staat, ik ben 22j geleden besmet met lyme, pas 3maanden geleden 20 dagen doxycycline gekregen, na deze kuur heeft de lyme serieus toegeslagen en zit nu al 2weken thuis met een Myelitis transversa, om gek van te worden van de pijn. Nu heeft ook nog de ziekte van bechterew er ook nog eens bij toegeslagen en heb ik een ankyloserende spondylitis erbij... allemaal zeer pijnlijk, gelukkig heb ik morfine spuiten meegekregen ( die ik dagelijks zelf moet inspuiten :shock: ,hihi eerste 3dagen flauwgevallen ervan, is echt bangelijk als je jezelf voor de eerste keren een spuit moet geven.
Een ernstig vit b12 en koper tekort heb ik al van zolang ik mij herinner, ook een vitamine d deficiëntie, en noem maar op, heb bijna alles tekort,... pillen, spuiten niks helpt ertegen, de spuiten werken een beetje maar zodra ik stop heb ik het opnieuw.

Jullie geven hier altijd wel zeer interessante informatie, bedankt.

groetjes

Gebruikersavatar
Diesel
Berichten: 224
Lid geworden op: Za 11 Mei 2013 11:52

Re: Transversa Myelitis: Lyme – Sarcoïdose - B12 - Koper tek

Berichtdoor Diesel » Vr 6 Sep 2013 23:13

Beste Cindy,

cindy1983 schreef:Nu heeft ook nog de ziekte van bechterew er ook nog eens bij toegeslagen en heb ik een ankyloserende spondylitis erbij... allemaal zeer pijnlijk, gelukkig heb ik morfine spuiten meegekregen ( die ik dagelijks zelf moet inspuiten ,hihi eerste 3dagen flauwgevallen ervan, is echt bangelijk als je jezelf voor de eerste keren een spuit moet geven.

De oorzaak van de Ziekte van Bechterew (AS) wordt gedacht van bacteriële oorsprong te zijn:

Wat is bechterew

http://dfd1.home.xs4all.nl/kennis.html

Officieel is de oorzaak onbekend. Dit officiele standpunt is een treurige zaak en daarom deze site want Prof Alan Ebringer hanteert al 30 jaar een zeer werkbare hypothese:
de oorzaak van bechterew is een infectie van de dikke darm met de darmbacterie "Klebsiella Pneumoniae".
Dit beestje is een normaal lid van de menselijke darmflora, houdt de wetenschap al decennia bezig en staat bekend als zeer veelzijdig en erg lastig uit te roeien.
De klebsiella bacterie heeft zich ingegraven in zweertjes in je darmen en veroorzaakt hier een immuunreactie die terugslaat op je eigen lichaam.

DEFINITION OF THE PROBLEM: THE LINK BETWEEN KLEBSIELLA AND ANKYLOSING SPONDYLITIS

http://www.kickas.org/medical/11.shtml

Study aims to induce recovery from ankylosing spondylitis

http://www.eurekalert.org/pub_releases/ ... 072109.php

Chinese patients will soon have the opportunity to take part in a study of a novel therapy aimed at reversing the autoimmune disease, ankylosing spondylitis. Approximately 200 patients will be chosen to participate in a clinical trial that aims to merge the latest molecular discoveries published by the California non-profit Autoimmunity Research Foundation (ARF) with the medical expertise of physicians and researchers at West China Hospital.

Located at Sichuan University, West China Hospital is the largest clinical center in the world, with 4600 beds and 2.5 million outpatients per year. It is also is the Chinese center for the worldwide Cochrane Collaboration in evidence-based medicine.

The treatment protocol is based on a molecular understanding of the interaction of intracellular and biofilm bacteria with the operation and control of the body's nuclear receptors. Dysregulation of these receptors has been shown to promote the systemic inflammation, immunosuppression, and hormonal imbalances characteristic of chronic disease.

The NIH Human Microbiome Project now estimates that approximately 90% of cells in the human body are bacterial or otherwise non-human in origin. Yet it has only been over the past decade that advanced DNA bacterial identification tools have begun to reveal the true impact of these microbes, many of which have yet to be characterized and identified. Estimated to number in the billions, the accumulation of different species of pathogenic bacteria has been implicated in dozens of chronic disease states. ARF has discovered how to restore nuclear receptor homeostasis so that the body's own immune system can fight these pathogenic bacteria.

The East-West partnership, which will eventually include subjects suffering from other chronic diseases, will serve as a better-controlled and more formalized version of a trial that the Autoimmunity Research Foundation has been conducting over the past several years. These trials are aimed at moving the molecular discovery known as the Marshall Protocol as quickly as possible from bench to bedside.

Data from the initial ARF trial has been presented at conferences around the world from Karolinska, Sweden to Beijing, China. Detailed data showing that a majority of participants experienced symptomatic resolution or disease reversal from 20 autoimmune diagnoses, ranging from lupus to arthritis to thyroiditis was presented by Captain Tom Perez at the 2008 International Congress on Autoimmunity in Portugal.

"As a physician who has seen hundreds of patients respond positively to the therapy that will be tested at WCH I think data collected from the upcoming trial may very well be groundbreaking," states Dr. Greg Blaney of Vancouver, Canada.
The collaboration is scheduled to begin at the end of August when researchers from ARF will travel to China to work with the WCH staff getting the study underway.

Both groups will also join together in applying for research grants from both public sources and private donors to ensure that the maximum possible number of participants with a wide range of diseases is eventually able to participate.

cindy1983 schreef:Een ernstig vit b12 en koper tekort heb ik al van zolang ik mij herinner, ook een vitamine d deficiëntie, en noem maar op, heb bijna alles tekort,... pillen, spuiten niks helpt ertegen, de spuiten werken een beetje maar zodra ik stop heb ik het opnieuw.

Met de term spuiten bedoel je hier: alleen de morfine mee, of ook daarnaast B12 spuiten?

Hoe ziet bijvoorbeeld de B12 behandeling bij jou eruit, aangezien je spreekt over een ernstige deficiëntie? Zolang de oorzaak van een B12 deficiëntie niet achterhaald kan worden, dan wel de onderliggende oorzaak kan herstellen, zijn B12 injecties in de regel voor levenslang geïndiceerd.

Zorg dat je in ieder geval voldoende B12 injecties krijgt.

cindy1983 schreef:Een ernstig vit b12 en koper tekort heb ik al van zolang ik mij herinner

De combi B12 en Koper deficiëntie is voor mij niet zo opvallend meer bij een B12 patiënt. Helaas wordt hier door het artsengilde veelal geen rekening meegehouden. B12 specialist Prof.dr. Ralph Green is inmiddels ook doordrongen van dit fenomeen. Hij waarschuwt artsen hier alert te zijn op de gelijkenis van uitingen en symptomen van een koper deficiëntie die vergelijkbaar zijn met die van een B12 deficiëntie. Helaas krijgt dit koper aspect mijns inziens veels te weinig aandacht.

Volgens dr. Klinghardt is een koper deficiëntie niet ongewoon bij Lyme patiënten. Ik merk inmiddels, sinds er aandacht besteed wordt aan het Koper aspect hier op het Lyme forum, dat er diverse Lyme patiënten melding maken van een onderliggend koper gebrek. In die zin zijn de ‘anekdotische bijdragen’ van diverse lyme patiënten alhier conform het signaleren van dr. Klinghardt. Hoop dan ook dat dit onder belichtte Koper aspect ook meer aandacht zal krijgen op menig ander Nederlands patiënten forum. Met name de patiëntenforums, waar veel aandacht besteedt wordt aan Vit.B12 en Lyme en Co.

cindy1983 schreef:ook een vitamine d deficiëntie

Ik neem gemakshalve aan dat je op basis van een lage waarde Vit.D3(25-OH) een Vit.D deficiëntie bedoelt. Kort samengevat: een lage 25D waarde betekent niet ‘automatisch’ een Vit.D deficiëntie. Het is van belang dat je het actieve Vit.D metaboliet, namelijk de Vit.D 1,25-dihydroxy, laat bepalen voor complementair inzicht.

Ook dr. Klinghardt heeft hier een uitgesproken mening over bij Lyme patiënten. Hij niet alleen overigens. Menig Lyme patiënt heeft juist een ongecontroleerde overproductie van 1,25D.

Dr. Klinghardt over Lyme -> Sarcoïdose -> abnormale 1,25D:

http://desiree.rover.holoversity.eu/wp- ... ghardt.pdf

Vaak ontwikkelen patiënten vaak sarcoïdose, dat vervolgens meestal niet wordt herkend. De door Lyme geïnfecteerde lymfknopen produceren abnormale hoeveelheden 1,25 dihydroxy vitamine D. Vaak ontwikkelt de patiënt, samen met andere typerende Lyme symptomen, een duidelijke vorm van osteoporose. meestal aan de ruggenwervel. Met waarden boven de 45 toont een 1.25 di-OH vit D labtest de pathologie meestal aan, waarna het Marshall Protocol dient te worden ingezet.

Lymearts dr. Walter Berghoff merkt dit in zijn presentatie eveneens op, namelijk abnormale 1,25D productie (ook wel calcitriol genoemd).

Chronic Lyme Disease and co-infections: Differential Diagnosis

http://www.benthamscience.com/open/tone ... TONEUJ.pdf

Parotid swelling, phlegmonous abcess in the neck region, septic shock, thrombocytopenic purpura, overproduction of calcitriol

Het is voor jou van belang deze Vit.D 1,25-dihydroxy te laten bepalen, zeker als je Vit.D suppletie ≥ norm Gezondheidsraad gebruikt, om tal van redenen.

Een structureel te hoge 1,25D is funest op lange termijn o.a. voor je zenuwen, je botten, je bloedvaten (dichtmetselen van je bloedvaten).

Diesel
Laatst gewijzigd door Diesel op Za 7 Sep 2013 11:01, 3 keer totaal gewijzigd.
''Hij is wijs, die weet, dat hij niets weet''

My weblog tells you more about Vit.B12 deficiency

cindy1983
Berichten: 19
Lid geworden op: Vr 16 Aug 2013 8:30

Re: Transversa Myelitis: Lyme – Sarcoïdose - B12 - Koper tek

Berichtdoor cindy1983 » Za 7 Sep 2013 10:14

heeeel erg bedankt voor deze informatie

Uhmm goei vraag ja ik heb geen idee welke vit d er getest zijn geweest, ik weet enkel dat mijn huisarts en de specialisten dat keer op keer op papier zetten na een bloedtest dat ik een vit d deficiëntie heb en een ernstig vit b 12 tekort. En dat hebben ze al vanaf mijn 13jarige leeftijd bij mij staan. Ik heb enkele jaren geleden spuiten moeten laten zetten voor mijn vitamines omhoog te krijgen maar het hielp maar een beetje, en zodra ik stopte zakte de waardes alweer volledig naar beneden. (de waardes zelf heb ik nog nooit gevraagd, dus ik heb echt geen idee, zal het eens vragen)
Waardoor dit komt weten ze nog steeds niet. Ik ben nu wel op onderzoek in leuven, daar hebben ze me al bijna volledig binnenstebuiten gedraaid, maar aangezien ik zoveel auto immuunaandoeningen heb en dan ook lyme erbij denk ik wel dat het daar overal mee te maken heeft. Ik heb geen ziekte van crohn, of coeliakie daar ben ik al op getest dus doordat zou het zeker al niet kunnen.
Ik snap alleen niet dat je zo een ernstig tekort kan krijgen terwijl ik goed eet. vorige keer in leuven zeiden ze zelfs dat ik compleet ondervoed en uitgedroogd was omdat mijn kaliumwaardes veel te laag waren en mijn chloride veel te hoog. Heb toen 2dagen aan het infuus gelegen daar en de eerste dag kwam er zelfs een psycholoog praten om te kijken of ik een eetstoornis heb :shock:
kalium en chloride zou dat ook iets te maken hebben met lyme of andere auto immuunaandoeningen?? weet iemand dit?
jullie zijn de slimme lymers :P

heel erg bedankt voor je raad, ik ga zeker bij mijn volgende doktersbezoek vragen naar mijn vitamine waardes, zo kan ik ze zelf ook eens wat in het oog houden.
groetjes


Terug naar “Medisch”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 1 gast