Is er nog steeds sprake van een (sluimerende) infectie of is er sprake van het Post Lyme Syndroom?
En wat verstaat men nu precies onder PLS?
Dr. Alan McDonald plaatste een interessant onderwerp op Lymenet Europe over de rol van Borrelia liposomen die een blijvende mutatie van het menselijk DNA teweeg kunnen brengen met als gevolg ernstige auto immuunreacties. Dit proces noemt men Lipofectie. Ik heb geprobeerd om het artikel in grote lijnen te vertalen maar als leek op het gebied van wetenschap zullen er ongetwijfeld fouten in zitten. Correcties en/of suggesties zijn dan ook van harte welkom.
Liposoom is de wetenschappelijke term voor vesikels (=blaasjes) die vrijkomen uit het buitenste celmembraan van Borrelia spirocheten wanneer deze zich door weefsel en lichaamsvocht bewegen.
In de eerste instantie is het verwonderlijk DNA of MRna aan te treffen in de ruimte tussen de buitenste en binnenste celmembraan. Je zou mogen aannemen dat DNA binnen de (binnenste) celwand van de spirocheet hoort te zitten.
Per slot van rekening is de (binnenste) celwand van de spirocheet hard en beschermend en blijft het intact, zelfs wanneer de spirocheet van haar buitenste membraan wordt ontdaan door haar te wassen met PBS buffers. In tegenstelling tot de binnenste celmembraan is de buitenste celmembraan “slijmerig”, los en relatief kwetsbaar. De (binnenste) celwand is de beschermende laag voor alle ingewanden van de spirocheet.
Hoe het ook zij, de natuur kent haar eigen regels.
De buitenste celmembraan bevat haar eigen DNA en RNA.
De buitenste membraan scheidt regelmatig vesikels (liposomen) af. Ze bevatten DNA en RNA zoals Dr. Claude Garon aantoonde d.m.v. een Electronmicroscopische transmissie studie. In zijn baanbrekende artikel in het blad Scanning Electron Microscopy Journal zijn foto’s van individuele moleculen van circulair en lineair DNA terug te vinden. (suppl. 0 in 1988)
Het schijnt dat Borrelia bacteriën gedurende hun levenscyclus een ongelimiteerd aantal liposomen afscheiden tijdens hun reis door weefsels zonder dat daarbij hun totale DNA compositie afneemt. Deze levenslange liposomenafscheiding van de spirocheet is een biologische vermenigvuldiger
Op de plek van de tekenbeet werden grote hoeveelheden vrije/losse liposomen gefotografeerd (Beerman et al) Ze fuseren/smelten samen met de celmembranen van menselijke lymfocyten, neuronen en andere niet-fagocytische cellen. Nadat ze zijn samengesmolten met zoogdierlijke celmembranen komen de liposomen in het zoogdierlijk cytoplasma terecht.
Geïnternaliseerde liposomen begeven zich vervolgens door het cytoplasma om samen te smelten met het kernmembraan. Door de zoogdierlijke cel binnen te dringen geven de borrelia liposomen hun Borrelia DNA en RNA af aan het kernplasma en krijgt het directe toegang tot het zoogdierlijk DNA
Liposomen zijn een instrument voor transfectie van zoogdierlijk DNA (lipofectie).
(Er zijn kits in de handel voor laboratoria waarmee zoogdierlijke cellen getransfecteerd kunnen worden)
Het DNA van geïnternaliseerde liposomen kan in het nucleo plasma (kernplasma) ongestoord menselijk DNA transfecteren. Transfectie is een permanente chemische incorporatie van een soort DNA (bijv. Borrelia DNA) met het DNA van een ander soort (bijv. menselijk DNA). Het uiteinde van Borrelia DNA en dat van menselijk DNA zijn covalent gebonden.
Na transfectie krijgt het Borrelia DNA een permanente plaats in het DNA van de getransfecteerde cel. De gevolgen van een soortgelijke transfectie zijn enorm. Mutatie van menselijk DNA, de transcriptie van het Borrelia DNA dat zich nu in de menselijke cel bevindt en het verplaatsen van aan Borrelia gerelateerde eiwitten naar het membraan van de getransfecteerde menselijke cellen.
Borrelia eiwitten die chemisch worden opgenomen in de menselijke celmembranen roepen een auto immuunreactie op tegen de getransfecteerde menselijke cellen. Dit verklaart het fenomeen auto-immuniteit. Lang geleden stelde Dr. Allen Steere al autoimmuniteit vast bij Borrelia infecties. Hij had hier echter geen wetenschappelijke verklaring voor.
Transfectie door liposomen (=Lipofectie) is de verklaring voor autoimmuunreacties bij Borreliose.
Voor origineel artikel:
http://www.lymeneteurope.org/forum/view ... f=5&t=3627
links over cellen:
http://www.google.nl/search?q=cytoplasm ... 91&bih=616
http://www.google.nl/imgres?imgurl=&img ... d=0CAQQsCU