Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen

Onderwerpen met wetenschappelijke, medische of algemene gezondheidsgerelateerde informatie en discussie dat niet specifiek betrekking heeft op de ziekte van Lyme.
bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen

Berichtdoor bamboe » Za 10 Mei 2014 13:05

Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen

in Bewustzijn 5 mei 2014 12:00 6 Reacties 14,507 Bekeken

Veel mensen worstelen met een chronische ziekte of een vervelende aandoening. Er wordt al meer dan 50 jaar wetenschappelijk bewijs geleverd dat je jezelf kunt genezen. Aan de hand van verschillende studies en onderzoeken laat dr. Lissa Rankin zien dat we met onze gedachten ons lichaam kunnen genezen.

Uitgebreide documentatie toont aan dat het bewustzijn in zichzelf kan geloven. Patiënten die een placebo krijgen voelen zich niet alleen beter. Het zit niet alleen tussen de oren. Er zijn op deze manier bijvoorbeeld wratten verdwenen, kale mannen kregen weer haar en zweren genazen spontaan. Het tegenovergestelde blijkt ook waar te zijn: we kunnen onszelf ziek denken. Dit is het zogenoemde nocebo-effect, oftewel angst maakt ziek.

Iemand met autoriteit kan door een ongunstige diagnose te stellen een negatieve verwachting wekken. Bij onzekere mensen zal het effect nog groter zijn. Als de negatieve verwachting maar sterk genoeg geloofd wordt is het zelfs mogelijk dat iemand sterft door het nocebo-effect. Het zelfgenezend vermogen kan ernstig verzwakken door deze negatieve invloeden.

Een goed voorbeeld van het nocebo-effect was in 1999 in België, waar mensen echt ziek werden door het persbericht dat er mogelijk wat aan de hand was met Coca-Cola. Er is ook een onderzoek geweest waarbij patiënten een zoutoplossing kregen toegediend. Toen artsen zeiden dat het chemotherapie was, begonnen ze over te geven en viel hun haar uit.

Hoe kan zoiets gebeuren? In haar boek Mind Over Medicine: Scientific Proof You Can Heal Yourself gaat dr. Rankin dieper in op de wetenschap achter de invloed van positieve of negatieve gedachten en emoties op het lichaam. Het lichaam blijkt reparatiemechanismen te hebben die beschadigde eiwitten en DNA repareren, hormoonverstoringen herstellen en kankercellen doden. Patiënten voelen zich vaak machteloos omdat ze niet weten hoe ze deze natuurlijke reparatiemechanismen moeten gebruiken.

We weten allemaal wel dat stress slecht is voor het lichaam. Je hebt stress in verschillende soorten en maten: stress door eenzaamheid, werkstress, geldstress of familiestress. Stress zet een aantal knoppen om in het lichaam die worden geassocieerd met de hypothalamus-hypofyse-bijnieras en de vecht-of-vluchtreactie van het sympathisch zenuwstelsel. Met andere woorden: als je gestrest raakt door geld, je huwelijk of je baan, kan je lichaam geen onderscheid meer maken tussen bijvoorbeeld een aanstaand faillissement of een achtervolging door een leeuw.

Het lichaam kan alleen herstellen als het in een staat van fysiologische rust is. Als het lichaam denkt dat het moet vluchten voor bijvoorbeeld de leeuw, worden de reparatiemechanismen uitgeschakeld. Wat heb je immers aan het doden van ongewilde kankercellen als je op het punt staat te worden verscheurd door een leeuw? Dr. Rankin legt in onderstaande video uit hoe je gedachten kunt gebruiken om de natuurlijke reparatiemechanismen in je lichaam optimaal te gebruiken.
http://www.niburu.nl/wetenschappelijk-b ... n-genezen/

http://www.youtube.com/watch?v=LWQfe__fNbs
Is there scientific proof we can heal ourselves? Lissa Rankin, MD at TEDxAmericanRiviera
Published on Dec 18, 2012
About Lissa Rankin, MD:
New age gurus suggest that we can heal ourselves by simply changing our minds, but is this concept grounded in cold, hard science? Lissa Rankin, MD explores the scientific literature, reviewing case studies of spontaneous remission, as well as placebo and nocebo effect data, to prove that our thoughts powerfully affect our physiology when we believe we can get well.Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen

Berichtdoor Foetsie » Za 10 Mei 2014 18:02

Hoi bamboe,

Dit vind ik dus echt een goed artikel hoor, ik kan het daar helemaal mee eens zijn.
Als een mens vroeger ziek werd, was het advies dan ook:
RUST
Niet zo vreemd eigenlijk, als je begrijpt dat het herstellende vermogen pas in rust gaat werken!

De homeopathie gaat ook uit van het zelf herstellende vermogen van je lichaam.
Alleen dan gebeurt het wel op fysiologisch niveau en niet met de psyche
En dan dus vooral géén onderdrukking van de klachten

:)

Gebruikersavatar
WouterB
Berichten: 403
Lid geworden op: Wo 30 Jan 2013 14:30

Re: Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen

Berichtdoor WouterB » Za 10 Mei 2014 20:11

Helaas, of misschien wel gelukkig is You Tube geen wetenschappelijk instituut. Ieder fantast die een filmpje kan maken, kan dat daar ook publiceren.

Niburu is in dit verhaal vooral een slechte bron om aan te refereren, zeer hoge zweeffactor (buitenaards leven, Illuminatie en nog dozen van die onzin) die aangehangen wordt door op de een of andere manier gedesillusioneerde mensen die vrij makkelijk beïnvloedbaar zijn.


Groetjes, Wouter

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen

Berichtdoor Foetsie » Zo 11 Mei 2014 18:06

Er zijn wel studies (naar ik meen vooral in 't begin of halverwege de jaren 90) over het lichamelijk herstel tijdens een bepaalde fase van je slaap.
Er was toen der tijd een discussie gaande of je tijdens ziekte zou moeten rusten of nu juist er op uit gaan.

Wat belangrijk was dus, was dat een mens tijdens zijn/haar slaap door verschillende fases gaat, één van die fases zorgt voor het herstel van lichaam en geest.
Heel belangrijk vooral voor zieke mensen om die fase niet over te slaan.

Hier is genoeg over gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften.
Naar ik mij goed kan herinneren werd het vooral uitgevoerd door een aantal psychologen

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen

Berichtdoor bamboe » Zo 11 Mei 2014 18:21

hoi Foetsie, goed punt: en 1 belangrijk ding is bijv. al voor een goede nachtrust: dat je niet in elektromagnetische straling ligt: dit omdat je lichaam snachts of bij rust draait op het parasympathische zenuwstelsel en juist dat deel van ons zenuwstelsel is het meest kwetsbaar voor electromagnetische verstoring.

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen

Berichtdoor Foetsie » Zo 11 Mei 2014 18:29

bamboe schreef:dat je niet in elektromagnetische straling ligt


Het is goed mogelijk dat je dan i.d.d. een hele slechte nacht gaat krijgen.
Maar:
Weet jij of je zoiets kunt meten?

bamboe
Berichten: 4028
Lid geworden op: Di 23 Dec 2008 4:30

Re: Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen

Berichtdoor bamboe » Zo 11 Mei 2014 18:53

hoi Foetsie, het fijne weet ik daar niet van.
Wel dat je in je eigen huis alvast de straling terugbrengt door de modem snachts uit te schakelen, door weer terug te gaan op wired internet (dus met kabel) en geaard te slapen.
Maar hoe je zo'n meting doet weet ik niet.
Klinghardt stuurt mensen met zo'n meter hun huis in om de straling thuis te meten en als die ergens bovenuit komt raadt hij ook nog aan dat die mensen in een kooi van faraday gaan slapen.
Als dat niet nodig is dat alleen maar fijn omdat je met zo'n kooi ook weer de goede straling die er ook altijd is, niet kan opvangen.

Foetsie
Berichten: 1515
Lid geworden op: Ma 24 Dec 2012 17:00

Re: Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen

Berichtdoor Foetsie » Di 13 Mei 2014 19:32

Bamboe, ja, met dat soort stralingsvelden had ik begrepen, maar eigenlijk bedoelde ik: aardstralen van het magnetisch veld v.d. aarde, daar zat ik eigenlijk meer aan te denken

wolf
Berichten: 5
Lid geworden op: Zo 24 Aug 2014 22:50

Re: Wetenschappelijk bewijs dat we onszelf kunnen genezen

Berichtdoor wolf » Di 2 Sep 2014 23:22

Rust kan stress verminderen en je immuumsysteem opkrikken, maar geneest absoluut geen lyme.


Terug naar “Gezondheid Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten