ABNG=AVIG

Voor allerlei onderwerpen met vragen, informatie en discussie dat betrekking heeft op de ziekte van Lyme, maar dat niet bij de secties "Wetenschap" en "Medisch" past. Dus geen medische vragen.
els
Berichten: 1016
Lid geworden op: Wo 11 Okt 2006 13:14

ABNG=AVIG

Berichtdoor els » Di 26 Aug 2014 13:29

De ABNG is opgegaan in AVIG,

Artsen die bij de AVIG aangesloten zijn,zijn alternatieve artsen die ook reguliere medicijnen voor mogen schrijven

Op de site van de AVIG is onder Lyme werkgroepen namen van artsen te vinden die lyme behandelen.
Deze lijst is niet compleet er zijn meer artsen die lyme behandelen,maar elk op zijn eigen specialisatie en ideeën rondom behandelen van Lyme.
Enkelen behandelen lang met AB sommigen helemaal niet en aangevuld met supplementen of vitamines.
Wie zijn deze Lyme behandelaars? De meesten hebben de huisartsen opleiding gevolgd met specialisatie bv homeopathie of orthomoleculaire opleidingen.Om lid te zijn van de AVIG moet men jaarlijks cursus blijven volgen in hun eigen specialisatie.
Een enkeling is basis arts.
Navraag bij een alternatieve lyme arts ,wanneer mag iemand zich lymearts noemen,dat mag altijd, alleen moet hij tenminste één patient behandelen,overleg tussen is artsen is er bijna niet.(het schijnt dat men er verschillende ideeën over heeft )

De lijst die op lymenet regelmatig staat is dus onjuist.
Het is verstandig om op de website van de Stichting Tekenbeetziekten of op de site van de NVLP het telf. info nummer te zoeken en te informeren hoe deze artsen werken die zich aangesloten hebben bij de werkgroep,dan kan men zelf kiezen naar wie hij of zij wil gaan.
Lees goed de website van de arts door hoe hij of zij behandeld en wat de kosten zijn.
De één zal kiezen voor een bepaalde arts terwijl de ander geen goed woord voor de behandelaar over heeft en er zit nog al wat kaf onder het koren naar mijn idee

Els

admin
Beheerder
Berichten: 623
Lid geworden op: Do 23 Okt 2003 21:00

Re: ABNG=AVIG

Berichtdoor admin » Wo 3 Sep 2014 14:47

Naar aanleiding van het bericht van els ontving LymeNet een e-mail van Pietje Sligcher, PR commissie AVIG. Pietje Sligcher kan zich niet vinden in de omschrijving van de AVIG-artsen in het bericht van els en wil hierop de volgende reactie geven:

Reactie van Pietje Sligcher:

De juiste omschrijving voor AVIG artsen is, AVIG staat voor de bevordering van integrale geneeskunde.
Integrale geneeskunde staat voor de integratie van kennis over gezondheid en ziekzijn met als doel het zelfherstellend vermogen te stimuleren zover het kan en ziekte te bestrijden als dat nodig is.
AVIG artsen maken zoveel mogelijk gebruik van veilige, natuurlijke methodes en middelen volgens de regels van Evidence Based Medicine, met een open oog voor alle vormen van conventionele en niet-conventionele geneeskunde.


Terug naar “Algemeen”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten